Ardelenii sunt răzbunaţi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Ardelenii sunt răzbunaţi

4812_ardelenii.gifUn studiu al cunoscutei reviste Reader's Digest susţine că locuitorii capitalei se numără printre cei mai nepoliticoşi locuitori din Europa.
Revista britanică Rider's Digest a întocmit un top al politeţii în marile oraşe ale lumii. Jurnaliştii britanici au descoperit cu stupoare că bucureştenii sunt cei mai nepoliticoşi locuitori din Europa. Interesată de politeţea locuitorilor marilor oraşe, revista britanică Rider's Digest şi-a trimis ziariştii în 35 de metropole ale lumii.

Ca-n India
Ca să afle cum stau cu bunele maniere, jurnaliştii britanici i-au supus la teste pe locuitori. Au vrut să vadă dacă sar în ajutor atunci când, pe o stradă aglomerată, cineva scapă un teanc consistent de hârtii. Au verificat în magazine şi supermarketuri câţi vânzători spun "mulţumesc" clientului şi câţi oameni ar ţine uşa unei persoane încărcate cu bagaje. În cazul Bucureştiului, rezultatul a fost dezolant. Din cele 35 de mari oraşe ale lumii testate la capitolul politeţe, capitala României a ocupat dezonorantul loc 34. Doar locuitorii oraşului indian Bombay s-au dovedit mai lipsiţi de curtoazie ca bucureştenii.

Americanii conduc
Din Europa însă, nici un mare oraş nu e mai nepoliticos ca Bucureştiul. Testând bunele maniere ale locuitorilor capitalei României, jurnaliştii britanici au conchis că bucureştenii sunt chiar mai ursuzi decât francezii. De altfel, parizienii şi londonezii îşi împart poziţia a 15-a în top. Praga şi Budapesta se află pe locul 11, iar Zagrebul şi Berlinul pe locul 4. Cei mai politicoşi europeni sunt însă locuitorii oraşului elveţian Zurich, dar campionii politeţii în întreaga lume sunt new yorkezii. (B.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE