Recensământul păsărilor ! Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Recensământul păsărilor !

Deţinătorii de păsări din Sighişoara sunt obligaţi să declare la Primărie numărul de găini, curci, gâşte sau raţe existente în fiecare gospodărie, pe baza declaraţiilor făcute de cetăţeni, urmând a se completa la zi Registrul Agricol, conform prevederilor legale.

Totodată, pentru comercializarea animalelor în târguri şi oboare, pe lângă bilete de proprietate a animalelor, municipalitatea a anunţat că va elibera şi certificate de producător.
Aceste prevederi au fost adoptate în ultima şedinţă a Comitetului Local Antiepizootic şi ţin cont de măsurile ce se aplică pentru monitorizarea, combaterea şi eradicarea gripei aviare pe teritoriul ţării, având în vedere prevederile Legii nr.221/31.05.2006, privind aprobarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.11/2006.
Conform hotărârilor adoptate de Comitetul Local Antiepizootic deţinătorii de păsări din Sighişoara sunt obligaţi să menţină toate păsările în adăposturi, în spaţii bine delimitate, în care să nu pătrundă dejecţiile păsărilor sălbatice şi astfel încât acestea să nu vină în contact cu alte păsări existente din gospodăriile învecinate sau cu păsările sălbatice.
Accesul palmipedelor (raţe, gâşte) la luciul de apă este, în continuare, interzis, la fel şi vânzarea păsărilor în pieţele agroalimentare.
Memebrii Comandamentului recomandă populaţiei spălarea mâinilor cu apă şi săpun cât mai des, evitarea contactului direct cu materiile fecale şi cadavrele de păsări, cumpărarea cărnii de pasăre şi ouă numai de la unităţi autorizate.
Consumaţi carnea de pasăre şi ouăle numai după ce au fost spălate bine şi fierte la peste 70 de grade şi, nu în ultimul rând, anunţaţi medicului veterinar orice caz de îmbolnăvire sau moarte la animale!

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE