SlowFood la Saschiz
31 decembrie 1999Preşedintele organizaţiei Slow Food International, italianul Carlo Petrini s-a aflat miercuri în comuna Saschiz, la invitaţia membrilor fundaţiei ADEPT. Asta după ce în urmă cu două săptămâni o altă delegaţie Slow Food din Italia a jurizat un concurs de gemuri preparate de gospodinele din Saschiz şi din satele învecinate.
Preşedintele Slow Food a dorit acum să cunoască personal zona şi potenţialul său în producerea şi promovarea produselor naturale.
Organizaţia numără peste 83.000 de adepţi din 107 ţări, iar în ţara noastră primul "Conviviu" Slow Food a luat naştere la Sighişoara, în iulie anul trecut, la iniţativa fundaţiei ADEPT.
Carlo Petrini a vorbit la Saschiz despre participarea unei delegaţii româneşti la Torino între 26 şi 30 octombrie a.c. la Salonul de Gustări "Hall of taste" şi la Terra Madre-întâlnirea membrilor Slow Food din întreaga lume.
Preşedintele Slow Food International a pledat pentru stoparea producţiei industriale alimentare şi încurajarea micilor producători, conform principiului calitatea bate cantitatea. Cu un reportaj realizat la întâlnirea de miercuri de la Saschiz vom reveni în numărul de mâine. (F.C.)
Lasă un comentariu