Înmormântarea mileniului Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

Înmormântarea mileniului

714_Inmormantarea.gifConclavul care va stabili cine va fi succesorul Papei Ioan Paul al II-lea se va reuni pe 18 aprilie, a stabilit miercuri Colegiul Cardinalilor. Cei 117 cardinali cu drept de vot se vor întruni în Capela Sixtină, de unde nu vor ieşi până ce nu îl vor desemna
pe al 265-lea Papă din istoria Bisericii Catolice.

Anunţul Colegiului Cardinalilor a fost făcut pe fondul ultimelor pregătiri pentru funeraliile Papei, care vor avea loc vineri, de la ora 11. Până la 4 milioane de oameni, dintre care 2 milioane numai din Polonia, sunt aşteptaţi la Roma. Pe lângă aceştia, circa 200 de delegaţii oficiale străine de cel mai înalt nivel şi-au anunţat participarea la înmormântarea. Din partea României vor fi prezenţi la ceremoniile funerare preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu şi fostul rege al României, Mihai I.
Autorităţile italiene au declarat că au luat toate măsurile de securitate posibile pentru a preveni un act terorist în timpul funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea. Forţele aeriene sunt gata de intervenţie în caz de necesitate, poliţia a început să cerceteze labirintul de canale din metropolă în căutarea unor eventuale bombe, iar trăgătorii de elită sunt pregătiţi să-şi ocupe poziţiile, vineri, pe acoperişuri. Radarele scanează cerul Romei pentru a depista eventuale mişcări suspecte şi formaţii de elicoptere au început deja patrulele de rutină în spaţiul aerian roman. Începând de joi, zborurile asupra Romei vor fi interzise şi va fi instalat un scut de apărare, inclusiv anti-rachetă. Autorităţile îi previn pe cei care vor să vină la Roma pentru a-l vedea pentru ultima dată pe Papa să folosească transportul în comun şi să se aştepte la "cozi organizate, dar lungi". Protecţia civilă italiană, plasată sub autoritatea Ministerului de Interne, mai menţionează că temperatura este plăcută în cursul zilei, dar noaptea este răcoare.
Bazilica unde este depus corpul lui Ioan Paul al II-lea a fost închisă doar trei ore în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a permite serviciilor de întreţinere să-şi facă datoria. Vaticanul a indicat că de luni seara până marţi la miezul noptii circa 1 milion de credincioşi au trecut pe la catafalcul Papei, dar Ministerul de Interne italian a apreciat acest număr la 500.000.
Se apreciază că ceremonia funerară va fi cel mai vizionat eveniment din istoria televiziunii -înmormântarea Papei Ioan Paul al II-lea va fi urmărită de peste 2 miliarde de telespectatori.
Ioan BUTIURCÃ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE