Un mureşean din Troiţa Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Un mureşean din Troiţa

711_UnMuresean.gif"Mureşeni Zi de Zi" îţi prezintă viaţa de lângă tine. De câte ori te-ai întrebat ce gândeşte şi cine este cel pe lângă care treci pe stradă? De câte ori te-ai gândit de ce îi sclipesc ochii celei care îţi dă în fiecare dimineaţă ziarele? De câte ori ai fi vrut să afli cum de a îmbătrânit aşa de frumos bătrâna care stă în parc şi îşi supraveghează nepoţii? Dacă povestea ta este un exemplu pentru ceilalţi, dacă visele tale îndrăzneţe îţi dau putere să lupţi, te aşteptăm la redacţia Zi de Zi sau să ne scrii pe e-mail, la corina@zi-de-zi.ro

Este din satul Troiţa şi a venit la Târgu Mureş să îşi schimbe paşaportul. Este nemulţumit de aglomeraţia de la SEIP, dar recunoaşte că a uitat câteva documente acasă, aşa că trebuie să revină în zilele următoare. Nu vine foarte des în Târgu Mureş, dar îi place cum s-a schimbat oraşul în ultimii ani: "Este curat şi plin de flori, cred că arată mai bine ca altele". În Troiţa, oamenii se ocupă cu agricultura, dar le este destul de greu: "Este bine că pensionarii au ajutorul de la stat şi că unii mai primesc subvenţii. Eu nu primesc, din păcate", mărturiseşte trist bărbatul. Este fericit că în sat se păstrează tradiţiile, mai ales cele de Paşti şi de Crăciun. "De Paşte se organizează baluri şi petreceri, ca pe vremuri. Pot să spun că la noi în sat tradiţiile chiar sunt păstrate de toţi".
Dacă ar putea schimba ceva, ar ajuta oamenii săraci, care au nevoie de ajutor. Cele mai frumoase amintiri rămân excursiile din ţară, de la mănăstiri şi de la Sinaia. Ar vrea ca şi cei tineri să aibă parte de ele, dar nu ştie cât de posibil ar fi acest lucru.
Corina ALBOTA
corina@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE