Vin premierele! Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Vin premierele!

712_VinPremierele.gifCentrul Multimedia începe o nouă mini-stagiune de premiere. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, actorul Nicu Mihoc a dezvăluit planurile Centrului Multimedia Teatru 74 pentru perioada imediat următoare.

Primul proiect pe agenda teatrului este o colaborare cu Teatrul Mişcat, o fundaţie a actorului Rareş Budileanu, pentru a pune în scenă piesa "Valsul hazardului" de Victor Haim, în regia lui Mihai Ardelean. Scenografia şi costumele sunt realizate de Oana Novicov, iar în distribuţie vor fi Anca Loghin şi Rareş Budileanu. Spectatorii sunt aşteptaţi la premieră în data de 24 aprilie.
Urmează apoi punerea în scenă a piesei "Ispita" de Patrick Marber, în regia lui Dan }opa, în care îi veţi putea urmări pe Nicu Mihoc, Dana Lemnaru, Elena Moaleş şi Kozsik Jozsef. Teatrul 74 vă aşteaptă la premieră în data de 13 mai.
Tot la colaborări, teatrul din cetate mai bifează punerea în scenă de către Teatrul Andrei Mureşan a piesei "Devoratorul de litere". Reprezentaţia va avea loc în 27 aprilie.
Cel de-al treilea proiect constă în punerea în scenă a piesei "Frumoasa călătorie a ur-şilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt", în regia lui Cătălin Chirilă. Din distribuţie fac parte Mihai Crăciun şi Mihaela Oltean, iar piesa o veţi putea vedea în premieră în data de 21 mai.
Tot pentru luna mai, Centrul Multimedia Teatrul 74 mai are pregătită încă o surpriză: primul număr al revistei culturale Bastion.
Cel mai îndepărtat proiect este un concert de jazz al unei formaţii elveţiene ce va avea loc în data de 27 mai.
Pentru a da o culoare cât mai vie vieţii culturale mureşene, teatrul din cetate pregăteşte un proiect comun cu Asociaţia Yorik pentru ca la Teatrul 74 să se joace şi piese în limba maghiară. Motorul acestei colaborări pare să fie tânărul actor Aba Sebestyen, recent nominalizat la Gala Premiilor UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar. Primul rezultat al acestei colaborări va fi punerea în scenă a unei adaptări după "Idiotul" de F. M. Dostoievski.
Nicu Mihoc a încercat să explice cât mai bine rolul acestei colaborări: "Nu vrem să ne adresăm publicului pe criterii etnice. Am avut şi spectatori maghiari la piesele în limba română şi, cu siguranţă, vom avea şi spectatori români la piesele jucate în limba maghiară". Iar dacă toate vor fi aşa, singurii care vor avea de câştigat vor fi "consumatorii" de cultură.

Cătălin HEGHEş
catalin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE