Performanţe în agricultură Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

Performanţe în agricultură

3182_performante.gifNicolae Flaviu Lazin, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Viorel T. Borşan, directorul Direcţiei Implementare Politici de Creşterea Animalelor şi Procesarea Produselor de Origine Animală s-au întâlnit, în cursul zilei de ieri, în Sângeorgiu de Mureş, cu reprezentanţii Direcţiei Agricole şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare din Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Harghita, Covasna, Bistriţa şi Braşov.
Şedinţa a debutat cu un mesaj politic venit din partea secretarului de stat Nicolae Lazin, care a ţinut să sublinieze faptul că anul 2006 este primul an în care se lucrează cu bugetul aprobat de actuala guvernare.
Întâlnirea a avut un caracter informal, toţi cei prezenţi fiind solicitaţi să se implice în discuţii şi să îşi expună punctul de vedere.

Schimbarea egal performanţă

Nicolae Lazin a precizat faptul că toate schimbările care au avut loc anul acesta în agricultură, de la modul de finanţare0 la acordarea subvenţiilor, au fost făcute pentru a atinge o anumită performanţă. "Anul acesta este dedicat fermierilor şi înfiinţări de microferme familiale. S-a modificat în acest sens acordarea subvenţiilor, în sensul că acestea se acordă acum pe cap de animal şi s-au redus subvenţiile acordate sectorului vegetal", a precizat Lazin. Acesta a explicat că era nevoie de o redirecţionare a subvenţiilor, de la sectorul vegetal la cel zootehnic, pentru că efectiviul de animale a scăzut şi s-a creat un surplus de furaje.

În agricultură putem să fim competitivi, deşi încă ne confruntăm cu foarte mari probleme, care nu au fost bine gândite. Sunt foarte multe elemente care se bat cap în cap. Nu vorbesc din postura politicianului, ci din cea a medicului veterinar, aşa că, cunosc îndeaproape problemele.
Kelemen Attila, deputat

Este nevoie, pentru a ne putea integra şi alinia la standardele europene, de o serie de programe de biosecuritate şi se va trece, în următoarele săptămâni la redistribuirea fondurilor pentru cei care nu le-au cheltuit, în favoarea fermierilor privaţi, care cresc cel puţin 12 capete de bovine.
Nicolae Lazin, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale
(S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE