Plan urbanistic cu probleme Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Plan urbanistic cu probleme

3185_plan.gifExpunerea publică a preproiectului PUG s-a încheiat pe 31 ianuarie, dar discuţiile abia încep. Serviciul de Urbanism a strâns peste 200 de chestionare care conţin propunerile sighişorenilor pe marginea alcătuirii Planului Urbanistic General şi care vor fi analizate de consilierii locali. Pe de altă parte, interesul stârnit de campania de informare a Asociaţiei Sighişoara Durabilă în rândul unor arhitecţi despre problemele de urbanism ale municipiului se anunţă a fi de durată! Cunoscutul grup de arhitecţi specializaţi în arhitectura tradiţională INTBAU şi-a arătat din nou interesul de a organiza în luna martie un aşa -numit "workshop charette" despre PUG şi urbanism la Sighişoara – cu participarea Primăriei şi a cât mai mulţi factori interesaţi. Dornici să participe la acest atelier INTBAU sunt şi o seamă de studenţi la Urbanism şi Arhitectură din Cluj sau Bucureşti.

Lipsă de interes

Sighişoara Durabilă a mai anunţat că, în cursul lunii decembrie 2005 la sediul Asociaţiei a avut loc o convorbire a unui fost membru al comisiei de patrimoniu UNESCO (George Zouain, Franţa) cu arhitectul şef al Sighişoarei, Ioan Velicu despre problema arhitecturii, patrimoniului şi a urbanismului la Sighişoara. Ambii interlocutori au remarcat pozitiv faptul că problemele oraşului pot fi discutate acum deschis, fără bariere ideologice, chiar dacă poziţii adoptate sunt foarte diferite în materie de păstrare a patrimoniului: francezul George Zouain fiind un apărător al valorilor culturale ale Sighişoarei, pe când şeful urbaniştilor din oraş preferă modernizările rapide şi „eficiente" a monumentelor istorice. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Sighişoara Durabilă Dl Zouain a calificat după întrevedere implicarea şi interesul arhitectului şef pentru păstrarea patrimoniului Sighişoarei cu o expresie tipic franceză: „Il s'en fiche!"
Sistemul de planificare urbană de tip "charette" poate fi considerat cel mai contemporan şi cel mai democratic procedeu de planificare urbană cu implicarea proactivă a cetăţenilor şi a grupurilor interesate în dezvoltarea urbană (intelectuali, constructori, ONG-uri, instituţii publice ş.a.m.d.) pe parcursul procesului de elaborare a unui PUG, PUZ sau PUD. (Charette=fr. şaretă cu cai, care transportă mai multe persoane ce urmăresc acelaşi scop)(F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE