Home / Sport / În cãutare de talente

În cãutare de talente

Distribuie

Terenul municipal din Târgu Mureş a fost locul de desfãşurare la sfârşitul acestei sãptãmâni al unei acţiuni neoficiale de reîmprospãtare a loturilor naţionale de fotbal al celor nãscuţi în '90 şi '91, respectiv pentru constituirea lotului naţional pentru cei nãscuţi în 1992. Antrenorul zonal care rãspunde de judeţele Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov, domnul Emil Borgovan a fost la Târgu Mureş pentru a-i observa pe micii fotbalişti şi sã-i desemneze pe cei care în opinia sa meritã sã ajungã în lotul lãrgit al categoriei lor de vârstã. Au participat la meciurile amicale echipe din Braşov, respectiv din Târgu Mureş, grupele formaţiilor ASA Maris şi Trans-Sil.

Organizatorul manifestãrii a fost ASA Maris, prin Ştian Dorin, antrenor al grupelor '90 şi '91. "Acum douã sãptãmâni am participat la un trial organizat de cãtre domnul Emil Borgovan la Braşov, împreunã cu grupa mea de 1991, pentru cã în aceastã echipã sunt trei copii aflaţi în vizorul lotului UEFA 1991. Invitaţia a venit tocmai pentru a-i vedea pe aceşti copii, a urmãri evoluţia lor. Ei au fost selecţionaţi anul trecut în urma unor turnee, iar domnul Cristian Sava care este antrenorul acestei grupe de copii a vrut sã-i urmãreascã în cadrul unor meciuri amicale. Este vorba despre Gaşpar Rãzvan, Bucur Bogdan şi Fluierar Adrian", ne-a explicat organizatorul manifestãrii ce a stat la baza organizãrii acestui turneu.
El considerã cã întâlnirea de sâmbãtã a fost una reuşitã pentru cã s-a reuşit perfectarea unui joc cu selecţionata oraşului Braşov, respectiv cu grupa de '91 a clubului FC Braşov. "Douã echipe bune, chiar mult peste ce am crezut eu. Aceste meciuri ne-au permis sã ne dãm seama cam la ce nivel ne aflãm cu pregãtirea. Mulţi dintre elevii mei au foarte mult de muncit sã ajungã mãcar la nivelul braşovenilor, în schimb cei de la lot şi-au demonstrat încã o datã calitãţile, şi chiar ei erau peste ce au arãtat adversarii lor", a mai spus Ştian Dorin.
Dintre jucãtorii târgumureşeni antrenorul federal zonal i-a remarcat de la grupa '90 pe Nistor Alexandru, Buta Ioan şi Kuti Csaba, din cea de '91 îi are în vizor pe Ştef Claudiu şi Pop Mircea, iar de la cei mai mici pe Bogãţan Andrei, Popa Ioan şi Morari Bogdan, acesta din urmã fiind trimis direct la Braşov, la pregãtirea centralizatã a lotului '92.
Urmeazã ca în continuare sã se desfãşoare alte acţiuni asemãnãtoare la care sã participe toate echipele din oraş şi judeţ, trialuri organizate de antrenorul federal însãrcinat în colaborare cu AJF Mureş. Vom reveni în cursul sãptãmânii cu alte materiale legat de aceastã temã. (D.T.)

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.