Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Un megacreier impotriva terorismului

Un megacreier impotriva terorismului

Distribuie

La Clarksburg, in muntii din West Virginia (SUA), va fi construit un buncar de mari dimensiuni (cât doua terenuri de fotbal) si care, în afara de izolarea ce-l va feri de priviri indiscrete, va fi dotat cu sisteme de paza si securitate de cea mai înalta tehnologie. Aceasta cladire – cel mai mare laborator capabil sa stocheze date biometrice (iris, amprente digitale) a zeci de milioane de persoane – a fost proiectata de FBI, si va adaposti "Next Generation Identification", un proiect a carui transpunere in viata este motivat de lupta impotriva terorismului. In fapt este vorba despre cea mai completa si mai performanta baza de date prin intermediul careia va fi identificat, în numai câteva secunde, orice suspect. Publicatia "Washington Post" scrie ca "FBI pregateste un megacreier de un miliard de dolari, un Big Brother capabil sa contina miliarde de date biometrice a zeci de milioane de persoane". Întregul proiect urmeaza sa devina operational cel mai târziu în 2013, dar voci ale societatii civile au inceput deja sa-l critice pe motiv ca astfel se creeaza premisele incalcarii flagrante ale unor drepturi constitutionale. (A.V.)

 

De asemenea, verificati

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

DistribuieDiplomația românească în Orientul Mijlociu are un reprezentant aparte în persoana Excelenței Sale Iacob Prada, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.