Prozan demisioneaza astazi Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Prozan demisioneaza astazi

11129_cap.gifInspectorul scolar general Mircea Prozan a anuntat ca -si va da demisia astazi. "M-am decis sa ma retrag la catedra din motive personale", a declarat Prozan. Din septembrie au demisionat sau au fost demise patru persoane din conducerea ISJ Mures. Neagu, Moldovan sau Albertini sunt, alaturi de Prozan, cei care au parasit in doar cateva luni nava conducerii invatamantului muresean. In acest moment la conducerea ISJ Mures se afla doar inspectorii general adjuncti Dumitru Matei si Iolanda Catinean.
Seful ISJ Mures Mircea Prozan ne-a anuntat vineri ca isi va da demisia din functia de inspector general. "Nu are nicio legatura cu politica sau cu activitatea mea de pana acum de la Inspectorat. Consider ca mi-am facut treaba bine si cat se poate de profesionist ca sef al ISJ si nu cred ca are cineva ce sa-mi reproseze. Repet, imi dau demisia din motive personale", a declarat Prozan. Avand in vedere ca Mircea Prozan era doar inspector general interimar postul a fost scos la concurs, ultima zi de depunere a dosarelor fiind 1 februarie. "Nici eu si nici altcineva nu ne-am inscris la concurs. Este o situatie neplacuta", ne-a informat seful ISJ Mures.
Si totusi exista alte motive…
Analizand si alte declaratii facute in trecut de Mircea Prozan ne putem da seama ca exista si alte motive ale demisiei. Prozan s-a impotrivit vehement transferarii catre inspectoratele scolare a fondurilor Ministerului necesare reparatiilor si constructiilor de noi scoli. "Eu nu sunt zugravul sef al judetului. Nu se poate ca noi de la centru sa ne ocupam de reparatiile scolilor din judet. Nici daca am fi pe drumuri de dimineata pana seara nu am reusi sa facem atat. Daca se va mentine hotararea ministrului cred ca voi pleca", a declarat acum cateva saptamani Prozan. Si cum ministrul Cristian Adomnitei a ramas consecvent cu decizia sa se vede ca inspectorului general muresean nu i-a prea convenit.
Istoria demisiilor din ISJ
Dupa demisia înaintata de Stefan Somesan în data de 26 septembrie 2005, la conducerea ISJ Mures a venit Suzana Ganta din data de 10 octombrie 2005. La acea vreme ISJ Mures avea trei inspectori adjuncti si anume Albertini Zoltan, Alexandru Luca si Nicolae Neagu. Inspectorul de imagine era atunci Iolanda Catinean. La începutul anului scolar trecut, mai exact în 7 septembrie 2006 scaunul ISJ Mures a fost ocupat de un alt candidat sustinut tot de PD, Nicolae Neagu. Acesta i-a avut la început ca subalterni pe Albertini si pe Alexandru Luca dar nu a durat foarte mult pâna a fost ocupat si al treilea scaun de inspector adjunct de catre Nelu Moldovan. Apoi s-a schimbat rapid si inspectorul de imagine, functia fiind atribuita profesoarei Otilia Stan. Tot din luna septembrie încoace Alexandru Luca a plecat din functia de adjunct, locul sau fiind ocupat de Mircea Prozan. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns trei inspectori generali din 2005 pâna acum, luni, 10 septembrie 2007, a fost anuntat oficial Mircea Prozan ca nou inspector scolar general cu delegatie, iar în functia de inspector adjunct a fost numita Iolanda Catinean. A urmat in seria demisiilor inspectorul adjunct Nelu Moldovan care a fost inlocuit cu inspectorul de mate-info Dumitru Matei. Nici nu s-au calmat apele si o noua bomba a explodat. Albertini Zoltan, ultima reduta care a rezistat schimbarilor din ISJ, s-a autosuspendat din functie pana in septembrie 2008.
Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE