Norbert Trandafir aproape de olimpiada Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Norbert Trandafir aproape de olimpiada

Înotatorul târgumuresean, de la CSS-Muresul, Norbert Trandafir a fost la un pas de a realiza baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Beijing. În concursul preolimpic, organizat cu ocazia inaugurarii piscinei olimpice din capitala chineza, "Cubul de Apa", înotatorul nostru a luat parte la trei probe, 50 si 100 de metri liber, precum si 100 de metri fluture, aceleasi în care intentioneaza sa realizeze baremurile de participare la jocuri.
Cu toate ca nu acest concurs a reprezentat pentru Norbert principala sansa de materializare a acestui obiectiv, chiar el afirmând la începutul anului ca nu va fi în forma sportiva maxima în acest concurs, înot?torul mure?ean a ajuns foarte aproape, realizând în toate probele recorduri personale. În proba favorita, 50 metri liber, Norbert s-a clasat pe locul 5, el realizând un timp de 23,21 de secunde, cu opt sutimi mai slab decât baremul stabilit de federatia mondiala de specialitate (22,134 secunde). La fel, în proba de 100 de metri liber, el a reusit 51,24 de secunde, a terminat pe locul 11, la 29 de sutimi de barem (50,95), cu toate ca la începutul acestui an mai avea de recuperat circa o secunda pe aceasta distanta.
Norbert Trandafir s-a apropiat de participarea la olimpiada si în procedeul fluture, unde pe distanta de 100 de metri a scos un rezultat de 55,45 secunde, record personal, si la 74 de sutimi de barem. Înotatorul târgumuresean si antrenorul lui, Attila Petelei si-au programat forma maxima pentru campioanatele europene care se vor desfasura în Olanda, la Eindhoven între 13 si 24 martie, cu obiectivul principal de a realiza timpii necesari participarii la jocurile olimpice. Foarte tânarul sportiv, campion european de juniori acum doua sezoane, este constient ca la Beijing poate aspira cel mult la recorduri personale, dar trage din greu de a prinde elita mondiala, cu toate ca a avut parte în ultimii ani de foarte multe ori de conditii extrem de grele de pergatire, cu piscina din localitate în renovare cvasipermanenta.
Valentin MURESAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE