Recomandarea zilei: Prăjitură cu cremă de nes Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Recomandarea zilei: Prăjitură cu cremă de nes

Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 4 linguri ulei, coaja rasă de la o lămâie, un praf de copt.
Crema: 5 gălbenuşuri, 2 plicuri budincă de vanilie, 1 lingură făină, 12 linguri zahăr, 1,5 l lapte dulce fiert, 1 lingură esenţă vanilie.
si  a doua crema: 5 albuşuri, 18 linguri zahăr, 3 linguriţe cu vârf nes. Pentru decor: ciocolată rasă, nuci sau alune prăjite.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu coaja de lămâie şi uleiul apoi cu albuşul, se adaugă făina cu praful de copt si se pune la copt la foc mic 20 de minute. Pentru crema
se amestecă făina cu praful de budincă, se toarnă uşor laptele rece. apoi se adauga gălbenuşurile amestecate cu zahărul si se fierbe pe baie de aburi până se îngroaşă. Se pune untul în crema călduţă şi apoi esenţa de vanilie. Crema călduţă se pune peste blat.
Apoi se bat spumă albuşurile rămase cu şapte linguri de zahăr. Se pune nesul şi se amestecă până se omogenizează.  Într-o crăticioară cu coadă, se pun pe foc mic 11 linguri de zahăr şi o lingură de apă, să se caramelizeze. Când tot zahărul a devenit lichid, se toarnă fir în compoziţia de albuş, turnaţi-o peste prăjitură şi repartizaţi-o uniform cu ajutorul unei furculiţe. Puneţi deasupra ciocolată rasă, nuci sau alune prăjite sau şi unele, şi celelalte. Prăjitura se lasă la rece până a doua zi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE