Cauciucuri pentru şoferi dar şi pentru pietoni Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Cauciucuri pentru şoferi dar şi pentru pietoni

4-1_10.jpgNu demult, ministrul transporturilor Anca Boagiu, a elaborat un proiect de lege, care va obliga pe toţi conducătorii auto să-şi monteze la maşini cauciucuri de iarnă. Apreciem foarte mult grija guvernului pentru siguranţa cetăţeanului dar, aşa cum este obiceiul la români, există şi anumite „dedesubturi”. Se pare că unii politicieni deţin într-o formă sau alta, mari firme care importă cauciucuri. Prin această lege se va realiza şi planul de vânzări.
Conducătorii auto ar trebui să propună şi montarea obligatorie de cauciucuri pentru toate anotimpurile. Ar trebui să existe cauciucuri de primăvară, vară şi toamnă. Ba mai mult, în zonele cu temperaturi scăzute şi ninsori abundente (Harghita şi Covasna), trebuie introduse şenile şi lame. Astfel se rezolvă şi problema dezăpezirilor, iar lanţurile nefiind utile, se vor putea lega de gât. Pentru a se face dreptate, trebuie elaborată o lege şi pentru pietoni. Cei care nu-şi permit să-şi cumpere încălţăminte (mai ales bugetarii), trebuie să-şi confecţioneze opinci tot din aceste cauciucuri. Bineînţeles, opinci de iarnă, primăvară, vară şi toamnă. Dacă pietonii nu vor purta aceste opinci şi vor ajunge cu fracturi la clinica de ortopedie, cheltuielile pentru intervenţiile medicale vor fi suportate din buzunarul propriu sau… se vor asigura opincile prin plata unei poliţe CASCO, la fel ca şi în cazul posesorilor de autoturisme. Această asigurare nu este valabilă pentru pietonul accidentat care se află în stare de ebrietate.
Aceste soluţii dacă s-ar aplica, atât şoferul cât şi pietonul, vor fi în deplină siguranţă pe drumurile publice, iar importatorii de cauciucuri î-şi vor asigura o situaţie financiară mai mult decât bună. Asta-i viaţa, unii se îmbogăţesc pe spinarea altora, şi nu se lasă până nu rup coloana vertebrală a săracului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE