Primar din turul I. UDMR câştigă cu Pista baci… Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Primar din turul I. UDMR câştigă cu Pista baci…

alex_poza_noua_957baf.jpgCa de fiecare dată înainte de alegeri, laboratoarele secrete ale partidelor politice lucrează la turaţie maximă şi încearcă să găsească subterfugii pentru a-şi asigura succesul. Oarecum normal, pentru că analiştii, consultanţii şi ceilalţi strategi sunt plătiţi regeşte pentru a aduce succesul. Pentru a avea o predictibilitate asupra a ce urmează să se întâmple pe eşichierul politic, care e aidoma celui de la şah: dacă ai capacitatea de a-ţi proiecta în viitor cât mai multe mutări şi de a le anticipa pe cele ale adversarului, ai toate şansele să câştigi.
63 de parlamentari au iniţiat un proiect de lege care vizează alegerea primarilor după un singur tur de scrutin. Calculele sunt numeroase şi complexe, cu multe variabile: numărul şi valoarea candidaţilor, culoarea politică a primarului aflat în funcţie sau chiar a preşedintelui Consiliului Judeţean şi puterea filialelor locale.
Să facem un exerciţiu de imaginaţie…bătălia pentru Primăria Târgu-Mureş şi să-i punem candidaţi pe actualii lideri de la municipiu. Să zicem că nu va exista candidat unic şi de la PDL va intra în competiţie Doru Oprişcan, de la PNL Ionela Ciotlăuş şi de la PSD Dragoş Popa. Plus independenţii. Toţi au votanţi preponderenţi români, de aceea numele candidatului UDMR nu contează prea mult în ecuaţie. Poate să fie şi Pista baci pentru că va câştiga din primul tur. N-are nevoie de mai mult de 35%…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE