CNAC: pentru unii mumă, pentru alţii ciumă… Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

CNAC: pentru unii mumă, pentru alţii ciumă…

alex_poza_noua_c07977.jpgAm auzit, nu o dată, sintagma „autorităţile locale sunt incapabile de a atrage fonduri europene pentru comunitate”, pronunţată nu de oricine, ci chiar de personaje importante din structura statului. “Vă cer responsabilitate maximă, întrucât fondurile europene reprezintă o şansă reală de modernizare a României”, a spus, în urmă cu o săptămână, premierul Boc, adresându-se câtorva colegi din Executiv. Realitatea e că suntem în coada Europei la absorbţia fondurilor. Bani sunt, numai că nu prea ştim cum să îi atragem, iar atunci când reuşim să câştigăm vreun proiect, există probabilitatea de fi sabotaţi din interiorul ţării. De incompetenţi.
Proiectul depozitului ecologic de deşeuri de la Sânpaul este unul dintre cele mai importante proiecte ale judeţului. 27 de milioane de euro nu-s de ici de colo… CJ Mureş a demarat licitaţiile, dar au apărut contestaţiile. Acestea au fost judecate şi – surpriză – s-au dat verdicte opuse. Varianta 1: firmele româneşti au voie să acceadă la proiect chiar dacă nu au lucrări similare în portofoliu. Varianta 2: întrucât nu au lucrări similare în portofoliu, firmele autohtone n-au voie să participe la proiect. Explicaţia oficială a Comisiei Naţionale de Analiză a Contestaţiilor (CNAC): un complet de judectaă poate avea o opinie, iar alt complet o altă opinie…
Cum îmi zicea ieri preşedintele CJ Mureş, CNAC este pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă. Iar în cazul în care nu ne mişcăm rapid, riscăm sancţiuni. Provocate de nişte “domni cu salarii imense”, cum spunea, tot ieri, ministrul Mediului, siderat de situaţia creată. Se impune, cred, o întrebare de bun simţ: cine va plăti eventualele sancţiuni din partea UE?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE