Haznaua urmaşilor lui Cuza Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Haznaua urmaşilor lui Cuza

Sanda_Vitelar_41.jpgDorin Florea şi Marius Paşcan au participat ieri la depunerea de coroane prilejuită de Mica Unire înfăptuită în urmă cu 152 de ani de Alexandru Ioan Cuza. Cu această ocazie au dat frâu liber discursurilor politice într-un limbaj mai mult sau mai puţin adecvat.
Dorin Florea a pronunţat de cinci ori cuvântul „hazna”, referindu-se la acei oameni politici care pun interesul personal înaintea interesului naţional sau la mass media. Poetul Marius Paşcan a explicat pe scurt viaţa amoroasă a Domnitorului, dorind să sublinieze că acesta a fost nepopular la vremea sa prin reformele dure pe care le-a impus.
Să înţelegem că tandemul Băsescu – Boc va fi omagiat peste 152 de ani pentru reformele nepopulare şi haotice pe care le fac în prezent? Desigur, orice manifestare publică trebuie condimentată cu un mesaj politic. Este o tradiţie de necontestat a ultimilor 20 de ani.
Totuşi, putem lăsa, măcar de câteva ori pe an, strămoşii să doarmă în pace. Nu cred că ar fi vrut să fie comparaţi cu marinari şi profesori universitari care negociază la Cotroceni o hotărâre clară a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iar urmaşii celor care au făurit Unirea nu cred că foloseau limbajul colorat al primarului nostru de azi. La mulţi ani români, la mulţi ani, România!

Nota editorului Zi de zi.
HAZNA, haznale, s.f. 1. Bazin subteran de dimensiuni relativ mici, folosit pentru colectarea şi decantarea apelor impurificate provenite dintr-un număr mic de gospodării; p. ext. latrină. 2. (Înv.) Clădire sau încăpere a vistieriei în care se păstrau un tezaur, o sumă mai mare de bani sau alte lucruri de preţ; p. gener. vistierie. (Sursa: DEX)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE