Trenduri şi culori pentru 2011 Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Trenduri şi culori pentru 2011

14_29.jpg
Începând de azi, în fiecare zi de miercuri cotidianul Zi de zi vă propune o nouă rubrică, realizată de Balazs Laszlo, design manager în cadrul SC Deco Concept SRL Târgu-Mureş. Întrebările şi sugestiile dumneavoastră sunt aşteptate la adresa de e-mail decoconcept@gmail.com sau la numărul de telefon 0744-505.786. De asemenea, mai multe detalii despre design pot fi obţinute accesând site-ul www.decoconcept.ro.

Rozul va domina amenajările interioare

În lume există foarte multe companii care desfăşoară activităţi de cercetare privind tendinţele culorilor în desigul interior. Experţii de la Institutul Pantone menţionează că rozul strălucitor este culoarea care va domina anul acesta în amenajările interioare, fiind identică cu nuanţa caprifoiului (roz Honeysuckle). Aceasta este o culoare puternică, ce poate fi folosită în designul interior, adaptându-se perfect unei game variate de stiluri decorative, dar şi în moda vestimentară sau în industria cosmeticelor, potrivindu-se aproape oricărui tip de piele şi oricărei vârste. Rozul caprifoiului evocă un sentiment de linişte şi amintirea unei copilării fericite, inducând în acelaşi timp nostalgie, dar şi energie pozitivă.
O altă echipă de experţi Benjamin Moore studiind modul în care noile realităţi sociale, politice şi culturale vor influenţa direct tendinţele din modă şi design, au descoperit dorinţa extraordinară de echilibru, pe care au tradus-o în patru teme principale de influenţă: Ferma, Ordinea, Eliberarea şi Seminţia (neamul omenesc). Ferma va pune accentul pe culorile pământului incluzând atât maroul simplu, galbenul de culoarea untului sau pai, verdele sau tente de culoarea roşiilor a dovleceilor, culori care se vor regăsi în casele şi locuinţele oamenilor.
Ordinea şi dorinta de echilibru au apărut din haosul ultimilor ani, această dorinţă fiind interpretată în desigul interior prin înserarea în decorurile monocromatice: negru, alb sau gri a unor culori precum: roşu, albastru, galben şi verde, pentru a obţine diverse variaţiuni. De asemenea, modelele geometrice cu linii ondulate, buline şi spirale vor fi folosite în amenajarile interioare pentru a îmbunătăţi starea de spirit a oamenilor.
Eliberarea, evadarea într-o lume de vis, plină de speranţă şi optimism reprezintă o soluţie pentru eliberarea spiritului, impunînd folosirea unor învelitori din iie, pânză subţire şi elegantă, finisaje metalice şi texturi moi combinate cu o paletă de culori pale, opace şi opalescente.
Seminţia omenească, comunităţile noastre entice, se confruntă cu o nouă gândire, întoarcerea la origini, revenirea la lucrurile simple, arhaice. Se vor folosi culori picante, preluate din natură: fructe de pădure, scortişoară, şofran sau nuanţe de portocaliu arzător, temperate cu bronz şi cărbune. Există şi o puternică tendinţă de adoptare a modelelor artizanale, a broderiilor de mână şi a mărgelelor.

Trendurile anului 2011

Nuanţele de maro vor fi în trend şi în anul 2011 însă acestea vor fi combinate cu unele mai îndrăzneţe de galben, lila, albastru purpuriu, verde-jad. Negrul va fi folosit mai puţin în amenajarea caselor în 2011, el fiind înlocuit cu nuanţe foarte închise de albastru şi verde. Paleta coloristică a anului 2011 va fi dominat şi de alte combinaţii interesante. Galbenul foarte deschis va fi una dintre culorile cele mai des întâlnite în designul ambiental al anului 2011. Galbenul este culoarea fericirii, a înţelepciunii şi a imaginaţiei. Se spune că persoanele care preferă această culoare sunt aventuroase, mereu în căutare de nou, optimiste şi cu un simţ al umorului puternic dezvoltat. Auriul şi argintiul vor fi folosite din nou în 2011 în decoraţiuni şi amenajarea casei. Este de preferat să optezi pentru auriu mat, antichizat, pentru a nu da impresia de opulenţă. Fiind de esenţă divină, galbenul-auriu este considerat din timpuri străvechi un atribut al puterii regilor şi împăraţilor, ce arată originea divină a puterii lor.
În ceea ce priveşte argintiul, este recomandat să-l foloseşti în combinaţii cu negru elegant, dar şi pentru diverse obiecte decorative ca lămpile, statuiete, rame. Combinaţiile luxuriante de albastru cu verde şi auriu predominant în tematica egipteană vor fi la modă în 2011, în textura mobilierului şi tapetului. Albastrul este cea mai rece culoare dar, în acelaşi timp este foarte liniştitoare şi îndeamnă la calm şi reverie. Este simbolul tandreţei, feminităţii, temperamentului liniştit, fidelităţii, stabilităţii şi echilibrului. Verdele este culoarea cea mai liniştită dintre toate, este culoarea reînnoirii, a energiei proaspete şi al noului început. Designerii afrmă că în anul 2011 vor fi în trend culorile vibrante, combinaţii îndrăzneţe,foarte tridente tip neon. Astfel, galbenul, verdele sau rozul fosforescent vor fi combinate cu nuanţe neutre, pentru a echilibra efectul vizual. De asemenea, culorile neon vor fi utilizate pentru accente.
Sfat: nu ezita abordarea unei discuţii cu un designer, pentru a-ţi crea o nouă identitate bazată pe imaginea stilului tău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE