Home / Editorial / Spitalul din Sărmaşu, între reformă şi genocid

Spitalul din Sărmaşu, între reformă şi genocid

Distribuie

alex_poza_noua_7e3aa0.jpg
După ce l-au ciuruit pe nea Nicu în decembrie 1989, găsit vinovat de genocid şi subminarea economiei naţionale, cei care au preluat frâiele ţării au trecut rapid la fapte. Ce s-a întâmplat în ultimele două decenii se ştie: punerea pe butuci a economiei, renunţarea aproape de-a moca la obiective strategice cum sunt cele din domeniul energetic, ruinarea infrastructurii şi scăderea nivelului de trai, în prezent demn de o ţară din lumea a treia. Deşi e democraţie, oamenii o duc parcă mai rău ca-n socialism. Alimentele s-au scumpit iar, preţul carburanţilor creşte necontenit, salariile şi pensiile au fost tăiate. Totul e pe dos…
De 20 de ani se fac reforme haotice, care n-au niciun rezultat concret. Am aflat, stupefiat, că aşa zisa reformă din Sănătate va afecta şi Spitalul Orăşenesc din Sărmaşu, în locul căruia Ministerul de resort doreşte să înfiinţeze un cămin de bătrâni. E foarte bine să avem grijă şi de persoanele de vârsta a treia, dar de ce trebuie sacrificat singurul spital din zonă? Ce punem la loc?
Respectiva unitate medicală nu deserveşte doar bolnavii din Sărmaşu, ci şi pe cei din localităţile limitrofe: Şăulia, Miheşu de Câmpie, Sânpetru de Câmpie şi Zau de Câmpie. Plus pe cei din localităţi apropiate aflate în judeţele Cluj şi Bistriţa. E normal să desfiinţezei ceva fără să pui nimic la loc? După logica guvernanţilor, da! După a mea, nu!
În cazul în care proiectul va deveni realitate, zona de câmpie va rămâne descoperită pe o rază de 60-80 de kilometri, iar în lipsa unui spital bolnavii vor fi condamnaţi, practic, la moarte. Oare nu aceasta e definiţia genocidului?!?


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.