Baruri şi bănci avem, ne mai trebuie şi creşe! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Baruri şi bănci avem, ne mai trebuie şi creşe!

alex_poza_noua_c5f644.jpg
Ajunge să te plimbi 30 de minute, maxim o oră, prin Târgu-Mureş, ca să realizezi că avem de toate: sedii de bănci, baruri la aproape orice colţ de stradă şi magazine diverse care funcţionează la parterul blocurilor unde există vad comercial. E bine că le avem, fără îndoială, pentru că e nevoie de cât mai multe investiţii private care să susţină economia. Din păcate, la unele capitole excelăm, iar la altele suntem în mare suferinţă.
De exemplu, creşele. În prezent, în „oraşul trandafirilor” funcţionează doar cinci creşe susţinute de la buget, care acoperă puţin peste 300 de locuri. Anul trecut, liberalii au venit cu un studiu potrivit căruia în Târgu-Mureş există un deficit de minim 2.000 de locuri care urmează să fie solicitate de către părinţii copiilor de până la patru ani pentru înscriere la creşe.
Proiectul care prevedea înfiinţarea a 17 grădiniţe a intrat astfel pe ordinea de zi a şedinţei de CL în regim de urgenţă fiind adoptat cu UNANIMITATE de voturi. “Se aprobă cuprinderea în bugetul pe anul 2011 a sumei de 5.000.000 lei la capitolul investiţii cu destinaţia “ Proiect construire şi/sau amenajare creşe”, se arată în hotărâre.
Astăzi, consilierii vor fi informaţi într-o şedinţă ordinară despre strategia realizată de Administraţia Creşelor, care prevede înfiinţarea a cel puţin trei creşe. Ceva nu se potriveşte: în decembrie s-a aprobat înfiinţarea a 17 grădiniţe în 2011, iar acum, în februarie, o dăm la întors cu trei creşe? Oare de ce schimbarea aceasta de macaz? Până una alta, cert e că baruri şi bănci avem, har Domnului, dar ne mai trebuie şi creşe!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE