Florea, Palatul Administrativ şi amnezia politică Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Florea, Palatul Administrativ şi amnezia politică

alex_poza_noua_3b48ce.jpg
Am urmărit, la început amuzat, apoi intrigat, disputa dintre Dorin Florea şi Lokodi Edita Emoke pe tema schimbului de sedii dintre Primăria Târgu-Mureş şi Consiliul Judeţean. Prima mutare a făcut-o primarul, care a anunţat intenţia de a realiza trocul imobiliar. Răspunsul preşedintelui CJ a venit aproape instantaneu: doar Guvernul poate decide asupra Palatului Administrativ.
Au urmat apoi alte mutări, ca la şah, săptămâna trecută: CL a aprobat marţi un eventual schimb de imobile, fără însă să menţioneze în hotărâre ce se va întâmpla cu CJ după troc. Cam vag pentru o tranzacţie care se doreşte a fi echitabilă şi transparentă… În mod logic, consilierii judeţeni au răspuns joi cu o hotărâre prin care solicită Executivului dreptul de a lua în proprietate Palatul Administrativ. Abia după ce ai drept asupra unui bun poţi să negociezi viitoarea sa destinaţie, a susţinut Lokodi. În fine, primarul a mutat din nou vineri, depunând flori la statuia lui Bernady Gyorgy, primarul pe vremea căruia s-a construit Palatul Administrativ şi atacând verbal consilierii judeţeni.
Există opinii pro şi contra, ceea ce nu poate fi îmbucurător. Unii susţin că dacă a fost realizată din efortul Primăriei de atunci, clădirea trebuie să revină Primăriei de acum. Joi, consilierul judeţean Akos Mora a pus, cred, punctul pe „I”, întrebându-se retoric, în plen, de ce pe vremea când era prefect Dorin Florea s-a opus cu vehemenţă realizării schimbului, iar acum când e primar, la o aruncătură de băţ de Prefectură, vrea ca tranzacţia să aibă loc. Chiar… de ce oare?!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE