Home / Social / Familia Suciu doarme sub cerul liber de 30 de zile

Familia Suciu doarme sub cerul liber de 30 de zile

Distribuie

Reghineanca Claudia Suciu doarme sub cerul liber, împreună cu cei trei copii şi concubinul ei, de o lună de zile, într-o curte comună de pe strada Călăraşilor, într-un spațiu considerat a fi un adevărat focar de infecţie. Reprezentanţii Primăriei Reghin cunosc cazul şi spun că este pe lista de priorităţi de locuinţe la poziţia 22 din 70 de cazuri pentru blocul de locuinţe sociale din strada Ierbuşului, imobil finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului însă neterminat.

 

În stradă din 1 iulie

 

Familia Suciu a ajuns în stradă în 1 iulie, cu toate lucrurile din casă, după ce fostul proprietar nu le-a mai prelungit contractul de închiriere. Mobilierul familiei este format din două dulapuri acoperite cu pături şi celofan. De asemenea, deasupra canapelei pe care dorm, cei cinci au improvizat un tavan dintr-o prelată pentru a se proteja de ploaie şi caniculă.

 

După șapte ani chiriaşi, trimiși în stradă

 

Familia Suciu a rămas în stradă după ce fostul proprietar nu a mai vrut să mai prelungească chiria pentru beciul în care a locuit timp de șapte ani, pentru care plăteau 125 de lei lunar. „Proprietarul la care îi plăteam chiria ne-a anunţat cu două săptămâni înainte să ne scoată afară din cameră să ne căutăm chirie că nu mai poate să ne lase să locuim la el, pentru că i se întoarce băiatul din puşcărie. Noi am căutat dar nu am găsit decât chirii în apartamente unde cea mai mică chirie este între 100 şi 150 de euro lunar”, a declarat Claudia. Ştefan, concubinul femeii, este de etnie romă şi lucreză cu ziua nefiind angajat permanent, însă afirmă că şi-ar permite să plătească o chirie lunară de 150 de lei pentru o cameră oriunde, dar nu găseşte. „Din ce bani ne descurcăm? Eu muncesc cu ziua şi chiar nu mi-e frică de lucru, mă pricep la orice, pentru că am lucrat în toate domeniile posibile şi chiar mă caută lumea să prestez tot felul de munci. Plus mai avem alocaţiile copiilor şi suplimentul, aşa că am putea plăti o chirie de 150 de lei lunar dacă am găsi undeva o cameră să nu mai dormim afară că vine iarna şi vă daţi seama, copii nu o să reziste la frig”, a afirmat Ștefan.

 

Nicio soluție de la Primărie?

 

„Noi am fost şi la doamna primar şi ea ne-a explicat că deocamdată nu are cum să ne ajute legal pentru că nu sunt locuinţe libere, dar sunt trecută pe lista lor de priorităţi şi cum se schimbă ceva ne anunţă pentru că e un caz de urgenţă şi vă daţi seama că oricând se pot îmbolnăvi copii stând aşa, în mizerie, pentru că nu avem unde să facem o baie”, a adăugat mama celor trei copii.

 

Și-a abandonat un copil

 

Reprezentanţii Primăriei Reghin spun că o cunosc foarte bine pe Claudia Suciu şi îşi amintesc că s-au luptat în urmă cu câțiva ani să poată scoate un copil din Spitalul Municipal Reghin, născut de aceasta şi abandonat la naştere. “Claudiu este un copil născut dintr-o relaţie mai veche a Claudiei, iar în prezent este crescut de bunica lui care după multe insistenţe a fost convinsă de asistenţii sociali să îşi ia acasă nepotul”, a precizat Carmen Răileanu, şef Serviciu Public Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reghin.

Totodată, reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială ai Primăriei Reghin spun că cei trei copii ai Claudiei sunt recunoscuţi de concubinul acesteia, însă Ștefan nu are buletin de Reghin motiv pentru care copii nu pot beneficia de ajutor social.

Persoanele interesate să întindă o mână de ajutor familiei Suciu o pot face apelând la numărul de telefon 0755-276.928.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.