Home / Cultură / Blues-ul nu se predă la Sighişoara

Blues-ul nu se predă la Sighişoara

Distribuie

După opt ediţii în care blues-ul şi-a făcut culcuş minunat la fiecare final de februarie la Sighişoara cu ocazia singurului eveniment dedicat exclusiv bluesului, Sighişoara  Blues Festival, anul 2013 aduce o veste nu prea plăcută pentru iubitorii acestui gen, ediţia din acest an a festivalului fiind trasă pe linie moartă din cauza problemelor financiare. Cu toate acestea, blues-ul va fi prezent la Sighişoara la finele lunii februarie, Crama Hotelului Sighişoara va găzdui un jam session pe cinste la care şi-au anunţat deja prezenţa muzicieni precum Vali Răcilă, Hanno Hoffer şi Raul Kusak.

Probleme financiare

“Ediţia din acest an a festivalului se amână din cauza problemelor financiare, nu am ajuns la un consens cu primăria şi festivalul se amână pentru 2014. Festivalul este unul de nivel foarte naţional, cu o tradiţie frumoasă în spate, dar din păcate pentru acest an nu am ajuns la un consens să putem primi finanţarea, trebuia să plătim avansurile, biletele de avion, şi nu am avut certitudinea să primim banii de la primărie şi atunci am renunţat la organizarea ediţiei din acest an. Chiar dacă nu va avea loc ediţia din acest an încercăm să facem un jamm session, artiştii au luat o poziţie şi s-au oferit să facem acest jam session în crama Hotelului Sighişoara în perioada în care era programat de regulă festivalul, ultimul weekend din februarie, mulţi dintre admiratorii acestui festival şi ai bluesului vor veni la Sighişoara. Vor fi prezenţi printre alţii Hanno Höfer, Vali Răcilă, Rail Kusak, şi încă mulţi alţii cu care suntem în discuţii. Vrem să ţinem flacăra aprinsă a bluesului la Sighişoara chiar dacă festivalul ia un an de pauză şi sperăm ca în 2014 să revină şi mai mare, mai frumos şi mai puternic. Mulţi dintre fanii bluesului au luat atitudine faţă de faptul că nu se mai ţine festivalul la Bucureşti şi au cerut ca totuşi să ne întâlnim la Sighişoara şi să ne bucurăm de acest gen minunat care este bluesul”, a precizat Ioan Lazăr, unul din organizatorii Sighişoara Blues Festival.

“Oriunde merg să cant, o fac cu plăcere”

“Era un festival de tradiţie unde şi românii apucau să vadă nume mari ale blues-ului, şi sper ca în 2014 să revină. După cum am citit şi pe site, sper ca organizatorii să reuşească anul viitor să facă o chestie de două ori mai mişto decât ce s-a făcut până acum. Sper să se adeverească acest lucru, să avem din nou un festival de blues la Sighişoara anul viitor.  E bine că venim să cântăm la Sighişoara chiar dacă nu se ţine festivalul în acest an, eu oriunde merg să cânt o fac cu plăcere, nu stau pe gânduri, şi mă simt bine. Am avut nişte cântări, nişte jam session-uri foarte faine la Sighişoara şi nu pot să spun că şi de acestă dată o să-mi placă, sunt convins de acest lucru”, Hanno Höfer, Nightlosers

“O mare întâlnire între prieteni”

“E trist, dar poate că e mai bine aşa, că nu se ţine ediţia din acest an, în sensul că în 2014 va fi o ediţie mai cuprinzătoare a festivalului. Dacă va fi să ne adunăm, vom avea o cântare în cramă. Actorul Zoltan Butuc, prietenul nostru, a venit cu ideea să ne adunăm să cântăm la Sighişoara şi aşa s-a născut ideea să venim să cântăm la Sighişoara. Sper să îmi pot aranja programul să fiu şi eu prezent la Sighişoara în acea perioadă la sfârşitul lui februarie înapoi acasă. Mie îmi convine să cânt la Sighişoara pentru că sunt acasă. Faptul că venim şi cântăm şi în acest an este un fel de recunoştinţă a noastră, a celor care am participat la toate ediţiile faţă de organizatori. E o mare întâlnire între prieteni”, Vali Răcilă


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.