Home / Agricultura / Implicarea ADEPT răsplătită de Bruxelles

Implicarea ADEPT răsplătită de Bruxelles

Distribuie

Finalul de an 2012 a dus pentru Fundaţia ADEPT cu sediul în Saschiz  Premiul I  la categoria „Comunicarea către beneficiari”, în cadrul competiţie la nivel European „Best CAPcommunication award”, organizată de Direcţia Generală pentru Agricultură a Comisiei Europene. Proiectul Fundaţiei ADEPT „Reţele informaţionale pentru fermierii transilvăneni” a primit cele mai multe aprecieri din partea publicului. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de proiectele din Olanda şi Spania. Au fost 118 proiecte europene propuse jurizării şi în finală au ramas 12. Proiectele au fost prezentate publicului, format din oficialităţi ale Comisiei Europene, reprezentanţi ai presei din Europa, asociaţii de fermieri, ONG-uri.

Atuurile proiectului

“Juriul a ţinut cont în special de exemplul de bună practică al proiectului care ar putea fi preluat şi de alte organizaţii şi instituţii prin faptul că noi amcomunicat şi direct, prin viu grai cu beneficiarii. Au făcut şi alţii proiecte, tot de informare care se rezumau la broşuri, publicaţii, cărţi. O carte dacă ai publicat-o nu îţi asigură şi garanţia că celălalt o citeşte pe când la proiectul nostru au existat şi rezultate concrete în urma acţiunilor. Noi practic am participat cu un proiect integrat, toate activităţile pe care noi le-am înteprins au ca obiectiv principal dezvoltarea rurală cu protejarea mediului şi a biodiversităţii. Asta ne interesează pe noi. În activităţile pe care noi le avem, ţinem cont de orice ar putea să aducă un venit suplimentar celor din zona în care ne desfăşurăm activitatea, şi acest venit să nu distrugă, ci să păstreze resursele pentru care zona a devenit atât de cunoscută, biodiversitatea şi o bogăţie culturală deosebită. Faptul că pajiştile de aici au o bogăţie florală unică în Europa reprezintă  aspecte care trebuiepăstrate. Acest proiect poate fi luat drept exemplu şi pentru alţii, noi la Bruxelles am împărtăşit din cunoaşterea noastră tuturor celor care ne-au solicitat, fie că a fost vorba de informaţii despre uscătoarele solare, despre autorizarea unui modul alimentar pentru a obţine produse tradiţionale în condiţii de igienă şi siguranţă alimentară”, a declarat Ben Mehedin, director decomunicare Fundaţia Adept Transilvania din Saschiz.

Munca din spatele proiectului

“Dacă ne referim la cei care au implementat proiectul noi suntem 11 persoane, dar dacă ne referim la beneficiar, numărul lor este de ordinul a câtorva mii, dacă ne referim la cei care locuiesc în zona Sighişoara –Târnava Mare. A fost  o muncă de echipă la acest proiect, o echipă tânără, dinamică şi creativă, în care toţi cei care lucrăm vin cu idei, cu energia fiecăruia”, a precizat Ben Mehedin.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Fermierii cer suspendarea sistemului anti-grindină. „Face mai mult rău decât bine”

Distribuie Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (APPR) a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării …

0 comentarii

  1. fundatia adept are sediul in saschiz Str. Principala nr. 166

    un mic search pe net poate face minuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.