OJSPA Mureş speră la mai multe solicitări din partea fermierilor Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

OJSPA Mureş speră la mai multe solicitări din partea fermierilor

În Sângeorgiu de Mureş îşi desfăşoară activitatea Oficiul Judeţean  de Studii Pedologice si Agrochimice, activitatea fiind axată pe studiile pedologice asupra calităţii solului precum şi cartarea acestora la nivel judeţean. Directorul instituţiei, Demeter Mihai speră ca anul 2013 să aducă un plus în ce priveşte activitatea, atât în ce priveşte numărul solicitărilor din partea clienţilor, cât şi în ce priveşte sprijinul din partea legislaţiei şi a Guvernului.

“Noi facem lucrări pedologice pentru monitorizarea solurilor, pentrucompletarea bazei de date cu privire la calitatea şi tipurile de sol existente. Asta este un aspect, apoi facem studii pedologice pentru înfiinţarea de plantaţii, de pomi, de viţă de vie, de legume. Facem studii agrochimice pentru aplicarea corectă a îngrăşămintelor şi a amendamentelor, partea care vizează activitatea producătorilor agricoli, lucrări pentru folosirea corectă a îngrăşămintelor chimice în agricultură şi aplicarea amendamentelor  în ce priveşte aciditatea solurilor”, ne-a declarat Demeter Mihai, directorul Oficiul Judeţean  de Studii Pedologice şi Agrochimice.

Speranţe pentru 2013

Anul 2012 a fost unul relativ bun în ce priveşte lucrările contractate cu statul, mai puţin în ce priveşte cererile venite din partea fermierilor, numărul acestora fiind unul relativ redus, situaţie care se speră a fi îmbunătăţită în acest an. “În ce priveşte anul 2013, deja ni s-au cerut anumite solicitări pentru cartări agrochimice venite din partea anumitor agricultori, şi avem promisiuni că numărul acestora vor fi mult mai mari faţă de cele de anul trecut, lucru care ne va ajuta din punct de vedere financiar. Sperăm să avem în acest an mai multe lucrări pe partea de agrochimie şi pentru studiul calităţii solului, în ce priveşte noile plantaţii care vor fi în acest an, în special la vie care sperăm să fie mai multe”, a menţionat Demeter.

“Sperăm să fim sprijiniţi şi în continuare”

Schimbările politice de la nivel central par să nu afecteze activitatea oficliului, aceasta fiind una în folosul agriculturii. “Noi suntem o instituţie strict specializată pe un anumit domeniu şi nu ştiu dacă factorul politic va influenţa cu ceva activitatea noastră. Sperăm de la cei în măsură să fim sprijiniţi şi în continuare, sa poate chiar mai mult dacă se poate în ce priveşte activitatea noastră”, a concluzionat Demeter Mihai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE