Consultul medical, recomandat după o căzătură pe gheaţă Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 458 Vizualizări

Consultul medical, recomandat după o căzătură pe gheaţă

Pentru orice căzătură, fie că e soldată cu fractură, entorsă sau o simplă durere, specialiştii sfătuiesc populaţia să se prezinte la un control pentru stabilirea unui diagnostic corect şi nu utilizarea de leacuri băbeşti.

15 – 20 de cazuri, zilnic

Zeci de pacienţi ajung zilnic cu mâini şi picioare rupte la Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în urma căzăturilor suferite în această perioadă a anului pe drumurile şi trotuarele necurăţate de gheaţă. Conducerea Clinicii susţine că numărul cazurilor de fracturi, entorse şi luxaţii s-a dublat de la începerea iernii. „Aproape zilnic sunt 15-20 de cazuri din care nu toată lumea necesită internare. Am avut cazuri la bătrâni, pentru că întotdeauna la o vârstă mai bătrână avem şi osteoporoză şi acele oase se fracturează mult mai repede. Întotdeauna ne prinde nepregătiţi prima ninsoare, oamenii ies pe stradă, drumurile nu sunt întotdeauna curăţate se alunecă şi se cade mult mai uşor. Apar cel mai des fracturi la nivelul articulaţiei pumnului, câteodată la prima vedere lumea zice nu e o problemă, m-am lovit, se vindecă dar de foarte multe ori în spatele acestei lovituri există o fisură, o fractură articulară şi e benefic cu asemenea probleme să se prezinte mai repede la medic, pentru că necesită o imobilizare. Anumite fracturi care în momentul accidentului sunt încă stabile se pot disloca şi atunci vor necesita şi intervenţii chirurgicale”, a declarat prof. dr. Nagy Ors, şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Situaţie clară, diagnostic corect

Numărul accidentaţilor este mare şi în rândul tinerilor, după accidente suferite la schi, săniuş sau patinoar, prezentându-se la medic cu entorse, rupturi ligamentare mai ales la genunchi, luxaţii, etc. „Ei trebuie să vină ca să clarifice situaţia corect şi să aibă un diagnostic corect. Unguente antiinflamatoare, comprese, leacuri băbeşti nu recomand, am văzut comprese cu alcool, oţet, varză. Nu se recomandă”, a mai spus şeful Clinicii de Ortopedie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE