Hair styliştii de la „Traian Vuia” câştigători în Cehia Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Hair styliştii de la „Traian Vuia” câştigători în Cehia

Finalul anului 2012 a adus pentru Liceul Tehnologic „Traian Vuia” două merituase premii obţinute de doi dintre elevii şcolii, de la specializarea Coafor Stilist prezenţi în data de 10 decembrie la  concursul internaţional de coafură Hairdresser Open 201 care a avut loc în oraşul Jihlava din Republica Cehă.

Invitaţi de un colegiu din Ungaria

„Concursul a fost finanţat de Camera Meşteşugărească din Austria şi este un concurs tradiţional care se organizează anual, prin rotaţie, pentru tinerii frizeri şi coafeze din Slovacia, Ungaria, Austria, Cehia şi Germania. Şcoala noastră a participat în urma invitaţiei Şcolii Profesionale şi Colegiului Árpad din Székesfehérvár-Ungaria, cu care avem încheiat un acord de parteneriat şi care ne-au sprijinit atât material cât şi cu informaţii de specialitate”, a precizat Vasile Moldovan, directorul Liceului Tehnologic Traian Vuia din Târgu Mureş

Gal Levente şi Molnár Timea printre câştigători

Concursul a avut cinci probe: transformare de păr, coc rapid, păr tatuat, frizură tip David Beckham şi păr extravagant-fantezie-păr lung. Din partea Liceului Tehnologic „Traian Vuia” au intrat în competiţie doi concurenţi, Gal Levente (absolvent) cu modelul Borbély Apolka Piroska (clasa XI-F), la proba de transformare de păr, cu o frizură tip Cleopatra şi Molnár Timea (clasa XII-F) cu modelul Somodi Erzsébet (clasa XIII-F), la proba de extravagant-fantezie-păr lung, cu o coafură în formă de fluture. Cu toate că emoţiile au fost mari, participanţii competitivi şi juriul foarte exigent, elevii noştri au reuşit să câştige două premii din cele cinci acordate. Gal Levente a obţinut locul  IV, din 16 concurenţi şi Molnár Timea locul V, din 22 de concurenţi. Gal Levente a primit şi aprecieri pozitive din partea membrilor juriului şi a reprezentantului Camerei Meşteşugăreşti din Austria. Concurenţii au fost însoţiţi de directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Traian Vuia”,  Mezei Alexandru şi  Kiss Erzsébet, maistru instructor de estetica şi igiena corpului omenesc. Pe lângă cei doi câştigători şi cei doi însoţitori merită felicitate toate cadrele didactice care au contribuit la pregătirea concurenţilor: Szombat Emőke, Mihaela Botoş şi Ramona Huza.

Rezultate datorate pasiunii şi muncii

„Elevii de la „Traian Vuia  nu au fost cu nimic mai prejos decât ceilalţi concurenţi, cu toate că s-a văzut diferenţa mare între echipamentele şi trusele de specialitate pe care le-au avut la dispoziţie concurenţii din celelalte ţări, îndeosebi cei din Germania şi Austria. A câştigat în primul rând dorinţa de afirmare a elevilor noştri, a câştigat şcoala românească şi dascălii ei care au demostrat că avem resurse umane de valoare. Rezultatele obţinute sunt principalul argument care arată că la  Liceului Tehnologic „Traian Vuia” la catedra de estetica şi igiena corpului omenesc se lucrează eficient şi cu dăruire. Unde există pasiune, unde se munceşte şi există implicare apar şi rezultate care ne obligă pe viitor să muncim şi mai mult pentru a ajunge pe prima treaptă a podiumului. Convingerea mea este că trebuie să investim în elevi, că trebuie să investim în şcoli, pentru că aici este şi prezentul şi viitorul României”, a precizat Vasile Moldovan, directorul Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Târgu Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE