Home / Administratie / Klaus Johannis atac dur la ministrul IMM-urilor, Maria Grapini

Klaus Johannis atac dur la ministrul IMM-urilor, Maria Grapini

Distribuie

Primarul Sibiului a lansat un atac dur la adresa oficialilor din Ministerul IMM-urilor, Turismului şi Mediului de afaceri, condus de Maria Grapini. Cu doar două zile înainte de începerea evenimentului, Ministerul a decis sistarea fondurilor pentru construirea standului României, cu toate că ţara noastră avea statutul de partener la acest târg. Prin urmare, organizatorii austrieci au construit un stand simplu, pe banii lor, ca să evite o situaţie delicată. Chiar şi aşa, România şi-a susţinut programele convenite, încercând să mascheze dezinteresul autorităţilor pentru imaginea promovată. În cele trei zile ale Târgului de la Viena, cele 750 de standuri din 70 de ţări au fost vizitate de peste 148 de mii de potenţiali turişti.”Ministerul nu a dorit să plătească, din câte am înţeles, standul, lucrare care a fost angajată. S-a recurs atunci la o variantă minimală de stand. În restul Europei, aşa ceva ar fi inimaginabil. O ţară să fie… Deci prezenţa României nu a fost că hai să ne ducem să le arătăm ce de ţuică avem noi. Prezenţa noastră a fost de ţară parteneră a Târgului de Turism de la Viena. Foarte bun pentru noi, o posibilitate de a ne face simţită prezenţa”, a declarat primarul Sibiului.

Ministrul Maria Grapini se apără

 “Nu a tăiat ministrul banii pentru standul României, ci a aprobat devizul în aceeaşi zi, când a primit documentaţia, ca să se poată construi standul. Nu a fost niciun pericol să nu se plătească standul şi nu am primit niciun “cadou” de la austrieci, deoarece devizul a fost semnat înainte de începerea construcţiei. Nu se putea construi un alt tip de stand (decât cel standard) deoarece pe proiecte europene procedura de licitaţie durează câteva luni. De altfel, în 3 ianuarie 2013, anunţul a fost pus pe site, dar nu s-a înscris nimeni”, declara Maria Grapini în scrisoarea deschisă, transmisă, vineri, de ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism. “Eu am tăiat din deviz doar aberantele obiecte “promoţionale”: rucsacuri, cântare, tricouri, care ar fi fost cumpărate din China pentru a promova un stand al României. Firmele participante au ştiut că procedura este întârziată şi că standul va fi standard, nu de ministrul numit de două săptămâni, ci de funcţionarii neclintiţi de ani de zile din Departamentele de Turism”, a precizat Maria Grapini.

Sursa Cotidianul

 

De asemenea, verificati

Investiție de 6,5 milioane de lei pentru modernizare de străzi în Solovăstru

Distribuie Primăria Comunei Solovăstru a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație estimată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.