Poftiţi la teatru, în ianuarie, la Naţional Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Poftiţi la teatru, în ianuarie, la Naţional

Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş vă aşteaptă în luna ianuarie cu aceeaşi poftă de teatru ca şi în anul 2012, aducând în cele trei locaţii, Sala Mare, Sala Mică şi Sala Parking spectacole îndrăgite de iubitorii de teatru.

Madame Recamiere deschide 2014

Spectacolul care va deschide anul 2014 va fi „Madame Recamiere . Interioare”, joi, 9 ianuarie, ora 19.00 la Sala Mare. Arhitectul, scenograful şi regizorul Horaţiu Mihai aduce pe scena Naţionalului versiunea sa asupra portretului lui Madame Récamiere, un spectacol de atmosferă, în care povestea  iesă la suprafaţă din succesiunea imaginilor îmbinate cu elemente de dans cu jocuri de lumini şi muzică, toate învăluite în mister şi senzualitate. Sâmbătă, 11 ianuarie, la Sala Mică îşi fac apariţia patru poveşti care se întâmplă în aceeaşi cameră de hotel, în patru seri diferite. Patru poveşti despre oameni obişnuiţi care trăiesc momente neobişnuite. Patru poveşti de dragoste atipice reunite în cadrul spectacolului “Camera 701″, în regia lui Rareş Budileanu.

Marţi, 14 ianuarie vine rândul Sălii Parking să-şi facă debutul în noul an cu spectacolul “În carne vie”, care îi aduce în prin plan pe  Doug şi Kayleen, pe care încă de la vârsta de opt ani, destinul îi uneşte printr-un lanţ de accidente şi porniri masochiste, amestecate cu prietenie şi dragoste. Piesa “Portughezul” revine miercuri, 15 ianuarie la Sala Mică, o zi mai târziu, în aceeaşi locaţie, fiind programată o nouă repriză de râs în cadrul Campionatului de improvizaţie. Cei mai tineri actori nu vor lipsi din programul lunii ianuarie, sâmbătă, 18 ianuarie vor fi protagoniştii unei noi reprezentaţii a spectacolului “Suntem praf de stele” la Sala Parking.

“Căsătoria” se tocmeşte la Sala Mare

Duminică, 19 ianuarie, sunteţi aşteptaţi la o nouă porţie de râs, cu aromă de Gogol cu ocazia spectacolului “Căsătoria” de la Sala Mare. Veţi afla vizionând spectacolul că singurătatea nu este prielnică unui bărbat care doreşte să se căsătorească chiar dacă unora, care cred în singurătate ca într-o amantă, s-ar putea să li se pară prea mult o soţie. Dincolo de această dilemă, alegerea unui pretendent bun pentru o fată de măritat nu e treabă uşoară.

Spectacolul “Forma lucrurilor” poposeşte şi el în calendarul lunii ianuarie, miercuri, 22 ianuarie, aducând pe scenă o tânără vizitatoare a unui muzeu  apostrofată timid de un supraveghetor, între cei doi născându-se o idilă. Cei doi se întâlnesc iar de aici până la transformarea bărbatului nu mai e decât un pas. Această transformare îi revoltă pe prietenii săi. Studenta la arte plastice îşi trateaza partenerul ca pe un cobai, transformându-l pe acesta într-o „sculptură vie”. O zi mai târziu, pe 23 ianuarie, Madame Recamiere revine la Sala Mică, la fel şi spectacolul “Camera 701”, care se va juca vineri, 24 ianuarie la Sala Mică. Sâmbătă, 25 ianuarie vine rândul unei drame, la Sala Parking, cu ocazia reprezentaţiei spectacolului “Punct triplu”, în cadrul unui proiect de observaţie socială şi artă activă care îşi propune să exploreze mutaţiile sociale contemporane, raportul bărbat – femeie şi conceptul de familie în dinamica socială a începutului mileniului trei.

“Contra iubirii”, de Esteve Soler

Unul din oaspeţii anului trecut al Naţionalului, dramaturgul Esteve Soler revine la Naţional prin intermediul piesei “Contra iubirii”, duminică, 26 ianuarie la Sala Parking. Spectacolul vorbeşte despre valori contemporane obosite de discursuri demagogice, despre o societate aparent democratică, în care progresul lumii nu duce neapărat la civilizaţie. Spectacolul de succes al Naţionalului în stagiunea trecută, comedia “Şcoala nevestelor” îşi va face simţită prezenţa luni, 27 ianuarie pe scena Sălii Mari, o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşea limita bunului-simţ, Moliere valorificându-şi talentul comic pentru a elabora o adevărată ştiinţă despre om şi despre viaţă, comedia interesând în special prin contrapunctul delicat şi uneori patetic dintre Arnolphe şi Agnes.

Dans, tragic, comic

Joi, 30 ianuarie, vine rândul teatrului dans să încânte publicul spectator printr-o nouă reprezentaţie a spectacolului “Carmina Burana”, la Sala Mare, urmat a doua zi de “Cloaca”, spectacol care încheie luna ianuarie pentru Compania Liviu Rebreanu la Naţional. Cloaca prezintă  povestea a patru destine care se consumă în atmosfera tragi-comică a unor situaţii limită. Fiecare individ acceptă provocările vieţii într-o manieră proprie. Reacţia la aceste provocări este dictată de o anumită chimie care ne face unici în cadrul relaţiilor interumane.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE