Share

Home / Sanatate / Unii la bal, alţii la spital, de Anul Nou

Unii la bal, alţii la spital, de Anul Nou

Dacă pentru cei mai mulţi dintre mureşeni Anul Nou a debutat cu petreceri, mâncare pe alese, artificii şi voie bună, au fost, însă, şi oameni care n-au intrat cu dreptul în 2014, petrecându-şi trecerea dintre ani la spital. Livia Bartalis are 77 de ani şi locuieşte în Târgu-Mureş. Suferă de fibrilaţie atrială paroxistică recurentă, boala Parkinson, hipertensiune arterială, risc cardiovascular şi lista bolilor poate continua. În Ajunul Anului Nou bolile au răpus-o şi aceasta era cât pe ce să-şi piardă viaţa.

„Le mulţumesc din suflet medicilor”

Bartalis Agoston, soţul pacientei, a povestit pentru cotidianul „Zi de Zi” drama prin care a trecut de Anul Nou. Datorită medicilor care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, Livia Bartalis se află acum în stare stabilă. Soţul ei doreşte să mulţumească întregii echipe de la Compartimentul de Cardiologie din cadrul Secţiei Clinice Medicină Internă III a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş care, timp de şase zile, a monitorizat-o permanent. „Soţia mea are 77 de ani şi suferă de o serie de afecţiuni, cum ar fi: fibrilaţie atrială paroxistică recurentă, hipertensiune arterială, risc cardiovascular, boala Parkinson şi altele. În seara de 31 decembrie, în Ajunul Anului Nou, i s-a făcut rău şi am chemat Salvarea. Medicii cardiologi de la Compartimentul de Cardiologie din cadrul Secţiei Clinice Medicină Internă III a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva şi au reuşit să o stabilizeze. Doresc să le mulţumesc din suflet celor care s-au ocupat de ea. Echipa de cardiologi în medicina internă, medicii primari, medicii de gardă, medicii rezistenţi şi asistentele medicale au avut grijă de soţia mea timp de şase zile. Au dat dovadă de profesionalism şi aceştia trebuie lăudaţi. Le doresc un An Nou Fericit şi mă bucur foarte mult că există medici rezidenţi atât de bine pregătiţi. Chiar dacă am început anul rău, lucrurile au început să o ia pe calea cea bună”, a povestit Bartalis Agoston.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Dezvoltarea unui proiect ”mină de aur” pentru Târgu-Mureș, oportunitate la îndemâna Consiliului Local

Printr-un proiect ambițios, cu finanțare europeană, municipiul Târgu-Mureș ar putea deveni un pol de dezvoltare …

Share
Share