Dorin Florea, soluţii pentru linia germană de la „Papiu” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Dorin Florea, soluţii pentru linia germană de la „Papiu”

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, a declarat miercuri, 15 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru ca oraşul Târgu-Mureş să aibă un învăţământ de calitate şi în acest sens pentru a se păstra linia germană de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” este nevoie ca Primăria, Consiliul Judeţean şi părinţii elevilor să plătească profesori calificaţi chiar din Germania care să vină să predea la Târgu-Mureş.

„Un vorbitor de germană nu poate să predea fizică”

Există soluţii pentru păstrarea clasei de germană de la „Papiu”. Dorin Florea a găsit una. Primarul a precizat că un simplu vorbitor de limba germană nu poate să predea fizică, spre exemplu, acest lucru întâmplându-se în prezent. El a spus că dacă Primăria va plăti patru profesori calificaţi, Consiliul Judeţean trei, iar părinţii încă doi, atunci linia se poate păstra fără probleme. „Târgu-Mureşul trebuie să fie pregătit oricând pentru a-şi susţine cultura şi învăţământul. Eu nu vreau să duc facultăţile noastre în afară, ci să ne întărim foarte tare şi să ne caute nemţii acasă. Chiar discutam ieri (n.r. – 14 ianuarie) cu preşedintele Consiliului Judeţean că eu plătesc patru profesori, el trei, părinţii încă doi şi în acest fel Colegiul „Papiu”  nu rămâne fără clasă de germană. Părinţii sunt necăjiţi şi atunci sunt de acord să vină oricine să le predea, adică un vorbitor de limba germană care să predea, spre exemplu, fizică chiar dacă nu are nicio pregătire în domeniul fizicii. Acest lucru se întâmplă la ora actuală şi avem clasă de germană”, a precizat Dorin Florea.

„Când eşti preocupat de o problemă, cauţi soluţii”

Acesta a mai precizat că dacă cei implicaţi în această problemă sunt preocupaţi de găsirea soluţiilor, atunci ele trebuie să apară. Mai mult, aducerea unor profesori din Germania ar creşte interesul nemţilor pentru ţara noastră. „Doar dacă plătim profesori putem să spunem că va exista în continuare clasa de germană, iar în acest fel nemţii ne vor privi cu mult interes, pentru că înseamnă că agreezi şcoala şi gândirea lor şi pot oricând să vină să recruteze un inginer bun. Când eşti preocupat asupra unei probleme, cauţi soluţii. Am discutat şi cu inspectorul şi i-am spus că decât să se joace în germană şi în alte limbi aproximative, mai bine stăm toţi la o masă şi vedem ce putem face pentru un învăţământ de calitate”, a adăugat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Chiar asa!
    Orice este echitabil cand este vorba de copii! A avea un comportament discriminatoriu fata de un grup etnic- ca persoana sau institutie- este astazi inadmisibil. Noi toti avem obligatia morala sa sprijinim dezvoltarea invatamantului in limba germana nu sa-l distrugem. Nu cred ca trebuie sa fim urmasi demni ai epocii ceausiste !
    Portile invatamantului in germana sunt deschise astazi oricui. De aceea nu cred ca este cazul sa va legati de niste copii. Mai bine veniti cu solutii pentru cresterea calitatii si competitivitatii actului de invatamant in general si in toate limbile.
    Toti stim foarte bine ca atunci cand o scoala nu are rezultate cauta vinovati si ii gaseste – de regula – cel mai usor la minoritati. Apoi creaza creaza diversiunea : majoritatea sa elimine minoritatea !
    Doar asa putem demonstra inca o data ca : noi suntem romani !

  • Chiar asa, domnule primar?
    Noi cumparam imprimante pentru clase. Mobilier, perdele etc. Hartie si creta. La clase de elita. Si o „linie germana”, unde se intra pur si simplu fara examen, primeste 7 profesori cadou (salariu de Germania – ca la mai mic nu vin, cazare, transport). Foarte bine ca exista interes, dar este oare echitabil fata de ceilalti elevi sau scoli?

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE