Home / CSU Medicina CSŞ / Victorie cu final dramatic în Challenge Cup

Victorie cu final dramatic în Challenge Cup

Distribuie

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSŞ Târgu-Mureş a învins miercuri seara pe teren propriu în partida tur din „optimile de finală” a Cupei Challenge formaţia franceză ASPTT Mulhouse cu scorul de 3-2 (25-20, 25-20, 18-25, 22-25, 15-12). A fost o victorie obţinută cu emoţii, după ce echipa mureşeană şi-a adjudecat primele două seturi la 20 şi se părea că nimic nu o poate opri în drumul spre o victorie în trei seturi. După ce au luat un start bun, mureşencele au condus cu 4-1. Adversarele s-au apropiat la un singur punct după primul time-out şi au preluat conducerea cu 11-9. După câteva mingi în care s-a punctat alternativ, franţuzoaicele au condus la al doilea cu 16-14. Gazdele au revenit la 19-17, dar Lupu a atacat în fileu o minge care putea face diferenţa. Au reuşit însă să câştige primul set la 20, după 24 de minute. Setul secund, deşi încheiat la acelaşi scor, a avut o desfăşurare total diferită. Echipa lui Atanas Petrov s-a desprins rapid la trei puncte, apoi s-au distanţat la 13-8 şi 16-9 la al doilea time-out tehnic. Revenirea puternică a oaspetelor a dat mari emoţii. Acestea au reuşit şapte puncte, faţă de unul singur al gazdelor. Un blocaj Radu-Lupu, urmat de un atac bun al ultimei jucătoare a dus din nou la desprindere şi setul s-a încheiat în 24 de minute.

Reveniri spectaculoase, final dramatic

Setul trei a debutat favorabil oaspetelor, care s-au desprins la trei puncte şi au avut 8-4 la primul timp de odihnă. Încercările de revenire, pe rând prin Popova, Lupu, Iancu şi permanente ale liberoului Gomez au fost de fiecare dată anihilate de puncte cedate uşor şi echipa franceză a câştigat setul la 18. Pe val, franţuzoaicele au pornit bine în setul patru. După 3-0, time-outul mureşencelor nu le-a oprit şi aveau 8-5 la primul timp. A fost un set cedat prin greşeli uşoare şi numeroase servicii afară. Totuşi, Medicina a reuşit să revină şi a reuşit să egaleze spectaculos la 22, după 12-19. Mai mobile la dublarea jucătoarelor pasate la fileu, oaspetele au reuşit să puncteze de trei ori şi au trimis meciul în set decisiv. Partida se părea că va fi pierdută după 0-2 şi 2-4. Mureşencele au reuşit să se mobilizeze şi au trecut la conducere, 6-4 şi au schimbat terenul la 8-5, cu câteva mingi importante reuşite de Tsvetanova şi o nouă serie Lupu. Deşi s-a pierdut uşor o minge la 9-5, s-a ajuns la 11-6 şi conturile păreau încheiate. Nu a fost aşa, deoarece oaspetele au revenit din nou la un singur punct (13-12). Pe serviciul lui Iancu, după un atac al aceleiaşi jucătoare, oaspetele au cedat două puncte şi partida s-a încheiat cu o victorie muncită a gazdelor. Returul se va disputa săptămâna viitoare în Franţa. Pentru calificarea în „sferturi”, mureşencele au nevoie de o victorie, sau de un „set de aur”, în cazul unei înfrângeri, indiferent de setaveraj.

CSU Medicina a început cu sextetul: Iancu, Lupu, Trică, Radu, Tsvetanova, Popova şi Gomez-libero. Au mai jucat: Ivanciu, Ozun şi Pintea.

Mulhouse a evoluat cu: Ferulik, Lazarevic, Jaeckel, Faesch, Tsekova, Ilie şi Bousquet-libero. Au mai jucat: Djilali, Dabic, Nercher.

 

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu ies învinși din semifinala KO2, dar lupta pentru …

0 comentarii

  1. Scuze, jucatoarei.

  2. Numele jycatoarei cu numarul 13 este Tsvetanova, nu Tvetanova. Respect. O zi buna. Bafta in retur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.