Home / Invatamant / Gimnaziul „Cuza” a celebrat copilăria

Gimnaziul „Cuza” a celebrat copilăria

Distribuie

Săptămâna premergătoare celebrării Unirii Principatelor a coincis cu sărbătorirea Zilelor Şcolii Gimnaziale “Al. Ioan Cuza” din Târgu-Mureş. Aceste zile festive ale şcolii au culminat cu organizarea unui spectacol vineri, 24 ianuarie, la Teatrul “Ariel” din Târgu-Mureş. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru toţi părinţii şi bunicii emoţionaţi care nu au putut să lipsească de la un asemenea eveniment special, cum dealtfel nu au putut să lipsească nici reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş în persoana Nadiei Raţă, inspector şcolar general adjunct, a lui Niţă Fănică, inspector şcolar de ştiinţe socio-umane şi a liderului sindical “Spiru Haret”, Ioan Săcărea.

Angrenaţi în spectacol, peste 120 de elevi

Atmosfera a fost exuberantă, cum doar copiii fericiţi o pot crea. Conştienţi de însemnătatea evenimentului istoric celebrat, dar şi bucuroşi că aceste zile le-au fost dedicate, ei s-au desfăşurat dezinvolt pe toată durata spectacolului. “Pe parcursul acestei săptămâni am avut o activitate intensă. Am organizat preselecţii pentru copiii talentaţi, concursuri, diverse alte activităţi dedicate Zilelor Şcolii”, a declarat Olga Atomei, directorul Gimnaziului. Am aflat că în spectacol au fost angrenaţi un număr impresionant de peste 120 de elevi. Spectacolul a început cu un montaj al claselor a IV-a, despre evenimentul istoric al Micii Uniri. Un moment patriotic au avut şi piticii de la grupele de grădiniţă. Continuarea spectacolului a fost însă celebrarea copilăriei. Au fost cântece şi haz,  jonglerii mai mult sau mai puţin îndemânatice, dansuri populare şi moderne, dans sportiv, fiecare cu talentul lui. Aceste momente atât de diverse au presupus un volum mare de muncă atât din partea elevilor, dar şi a profesorilor care i-au pregătit. “Nu a fost o muncă grea, a fost una de durată, dar foarte frumoasă. Este cea mai frumoasă activitate posibilă să lucrezi cu copiii, ceva ce te înalţă. Să vezi strălucirea din ochii lor este de nepreţuit”, a ţinut să precizeze directoarea.

O parte ascunsă, dar cu atât mai emoţionantă a spectacolului s-a desfăşurat în culise, unde s-a cântat mai mult ca pe scenă, fiecare copil cunoscând întreg spectacolul pe de rost.

Unire în cuget şi în simţiri

Unirea a fost în cuget şi în simţiri, organizatorii ţinând să sublinieze şi interculturalitatea acestor meleaguri. Cântecele şi dansurile populare au urmat tradiţiile tuturor, fie ei români, maghiari sau romi. “Toţi copiii sunt ai noştri, indiferent de unde provin. Nici unul nu a trebuit împins de la spate. Au gândit şi au participat creativ. Eu sunt profesor de matematică, şi îmi place să îmbin această materie cu arta, dar munca din aceste zile a fost extraordinară”, a completat Olga Atomei.

Specatolul s-a încheiat cu un alt moment emoţionant, când întreg corpul profesoral a urcat pe scenă, şi au cântat împreună în memoria a doi colegi profesori decedaţi, Alexandru Crăciun şi Ionel Sabău. “Melodia a fost compusă de Ionel Sabău, iar pe scenă ni s-a alăturat şi soţia acestuia”, ne-a informat directoarea. Poate că asemenea evenimente sunt prielnice şi pentru a ne reaminti că majoritatea profesorilor au ales acestă carieră pentru că au simţit vocaţie. Vocaţia s-a simţit şi din vorbele directoarei Atomei. “Sunt profesor de matematică şi îmi place să-mi duc copiii la concursuri de profil, dar şi mai mult îmi place să văd copiii care nu sunt talentaţi la materia mea că de acolo de jos i-am ridicat la un nivel de care să fim cu toţii mulţumiţi. Copiii nu pot să exceleze în toate domeniile. Poate unul e talentat la muzică, altul la sport, altul poate e un mic geniu al matematicii. Noi, profesorii, trebuie să scoatem ce e mai bun din ei”. Cu siguranţă au reuşit în această zi să scoată tot ce e mai bun în elevii de la “Al. Ioan Cuza”.

Edith VEREŞ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.