Home / Administratie / Liberalii din Târgu-Mureş resping bugetul pe 2014

Liberalii din Târgu-Mureş resping bugetul pe 2014

Distribuie

Consilierii liberali prin viceprimarul Ionela Ciotlăşuş şi-au exprimat nemulţumirile privind proiectul de buget al municipiului Târgu-Mureş pentru 2014 propus spre aprobare în şedinţa de joi, 30 ianuarie, precizând faptul că nu-l vor vota.

Copy-paste din 2013?

Motivele invocvate au fost lipsa unei dezbateri publice precum şi faptul că bugetul, în forma propusă spre aprobare, nu este în avantajul municipalităţii. “Acest buget nu este în avantajul municipiului Târgu-Mureş fapt pentru care nu îl vom vota în şedinţa de joi a Consiliului Local. La construcţia bugetului pentru 2014 se adevereştefaptul că în proporţie de aproximativ 70%, capitolul destinat investiţiilor şi reparaţiilor care au fost aprobate de către colegii din Consiliu Local, pe bugetul din 2013, nu au fost realizate anul trecut şi s-a făcut copy-paste în bugetul pe 2014. Este inadmisibil, putem vorbi chiar de o deturnare de fonduri în această situaţie în care Consiliul Local aprobă un cuantum defalcat pe investiţii şi reparaţii care nu se respectă şi care se preia, chiar sub forma de copy-paste pentru bugetul din acest an spre sfidarea Consiliului Local care a votat la acel moment o anumită destinaţie a fondurilor în ceea ce priveşte investiţiile şi reparaţiile”, a precizat miercuri, 29 ianuarie, Ionela Ciotlăuş.

Buget “infantil, corupt, dezechilibrat”

Viceprimarul municipiului a catalogat proiectul de buget ca fiind unul “infantil, corupt, dezechilibrat”, bazat pe risipă, antecheltuit în 2013, cu restanţe foarte mari reportate în 2014 şi fără niciun viitor. “Faţă de 2013,există prognozată o creştere de la 326 de milioane, cât a fost în 2013 la 464 milioane, în 2014 o creştere de 138 milioane lei, aproximativ 30 de milioane de euro, bazată categoric pe accesareade fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi pe subvenţii de stat. La o analiză se observă cu ochiul liber că este un buget de austeritate, cu toate că există o majorare faţă de anul trecut, mai mult decât atât, cel puţin la nivelul cheltuielilor din anul trecut ar fi trebuit să se aprobe şi nivelul pe 2014. Există o scădere substanţială pe capitole, la majoritatea departamentelor acestui buget, dar există şi câteva creşteri. Pe anumite departamente şi capitole din buget, la cheltuielile de funcţionare este un buget de austeritate. Municipiul are un grad de îndatorare de la an la an tot mai mare. Anul acesta pornim cu o restanţă la facturi neachitată din bugetul pe anul precedent de 20 de milioane de lei cu care venim şi încărcăm anul 2014. Acest deficit se tot rostogoleşte de la an la an. Este de asemenea un buget de risipă pentru că în continuare la capitolul cheltuieli de funcţionate este băgat iluminatul festiv de sărbători unde pentru 2014 sunt alocate 1,8 miloane lei”, a afirmat Ionela Ciotlăuş.

Containerele subterane, subiect delicat

Nu a fost omis nici aspectul legat de fondurile alocate containerelor subterane, potrivit viceprimarului Ciotlăuş, suma alocată fiind dublă faţă de necesarul aprobat de Consiliul Local. “Referitor la proiectul privind achiziţia containerelor subterane, cu toate că Consiliul Local a aprobat achiziţia a 35 de containere la un cost de 9.300 de euro bucata, anul acesta în buget este prevăzută suma de 3 milioane de lei, adică suma dublă faţă de necesarul care s-a aprobat în Consiliu la acel moment. Este nejustificat deoarece Consiliul a aprobat achiziţionarea doar a 35 de containere iar suma prevăzută în buget este dublă. Probabil că, costul nu este de 9.300 de euro ci este mult mai mare ori  s-a dublat cantitatea de achiziţionare a containerelor dar în mod ilegal pentru că, Consiliul nu a votat aşa ceva”, a spus Ciotlăuş.

 

De asemenea, verificati

Strada Pandurilor din Reghin modernizată pentru 1,1 milioane de euro

Distribuie Conducerea Primăriei Municipiului Reghin a atribuit, în data de 8 aprilie 2024, societății Drumserv …

0 comentarii

  1. Liberalii din toata tara au luat o teapa extrem de mare prin condamnarea definitiva a „eroului” ilustru Fenechiu si a clicii lui.
    Urmeaza alti liberali si acoliti, asa ca, cei care mai credeti in valorile liberale, parasiti barca cat mai repede. Sunteti penibili!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.