Home / Administratie / 8,5 milioane, bugetul comunei Deda pe 2014

8,5 milioane, bugetul comunei Deda pe 2014

Distribuie

La finele lunii ianuarie, consilierii locali din comuna Deda au aprobat bugetul pentru acest an, valoarea acestuia fiind de 85 miliarde lei vechi. Despre repartiţia bugetului pe acest an  ne-a vorbit primarul comunei, Lucreţia Cadar

Reporter : Care este bugetul aprobat pentru acest an pentru comuna Deda ?

Lucreţia Cadar : Avem un buget mai mare decât cel din 2013 cu circa 10 miliarde de lei vechi. Veniturile totale pe 2014 ar însemna 85 de miliarde de lei vechi. Am alocat investiţiilor aprox. 30 % din suma totală a bugetului, o sumă de aproximativ 26 de miliarde de lei vechi. Bugetul a trecut cu majoritate de voturi. Am avut o şedinţă lărgită publică de dezbaterea bugetului pe 2014, cu agenţi economici, reprezentanţii instituţiilor de pe raza comunei, ai serviciilor pe care le avem, SMURD, evidenţa populaţiei, pompieri militari şi voluntari.

Rep.: Ce noutăţi aduce anul 2014  ?

L. C.: O noutate în acest an este înfiinţarea unui serviciu al Poliţiei Locale, proiect  aprobat prin hotărâre de Consiliu Local. Am prevăzut şi banii necesari pentru înfiinţarea acestui serviciu cu patru persoane, care va ajuta postul de poliţie, Secţia 7 de Poliţie Deda în menţinerea ordinei şi disciplinei şi a legalităţii în comună.

Rep.: Care sunt priorităţile pentru acest an ?

L. C.: Priorităţile sunt legate de proiectele  apă, canal, începerea căminului de la Bistra Mureşului. De asemenea investim în cultură, în serviciile SMURD, serviciile de pompieri, asistenţă socială, în centrul medico social unde funcţionăm cu 25 de paturi pentru bolnavi. Asfaltările de drumuri sunt la ordinea zilei, 2 km de asfalt vom face în acest an pe străduţele laterale din comună. Intenţionăm să cumpărăm o clădire a CEC-ului din comună care ne va ajuta  pentru  serviciile care le vom  mai organiza. În primăvara acestui an după ce terminăm de implementat proiectul privind Poliţia Locală, vom înfiinţa o societate de servicii comunale, care să cuprindă apa, canalul, salubizarea, dezăpezire, tot ceea ce înseamnă servicii pe raza comunei, în ideea ca populaţia să aibă costuri mai mici la aceste servicii.

Rep.: Cum a decurs şedinţa în care a fost aprobat bugetul ?

L. C.:  Şedinţa de Consiliu Local în care a fost aprobat bugetul pe 2014 a avut loc în data de 29 ianuarie. Bugetul a fost votat în unanimitate. Dezbaterile pe comisii au fost de lungă durată, propunerile plecate din partea primarului, care are obligaţia să creioneze bugetul, au fost aprobate în unanimitate. Consilierii au venit cu încă două proiecte pentru un drum de ţară care asigură legătura între localităţile comunei, paralel cu drumul naţional. Şi acest proiect a fost aprobat. De asemenea şcolile au fost prioritare, din bugetul  comunei am alocat o sumă importantă în acest domeniu. Pe primul plan se situeză şcoala, apoi asfaltarea de drumuri, canalizarea, apa şi construcţia unui cămin nou în Bistra Mureşului, plus  funcţionarea serviciilor şi a instituţiilor de pe raza comunei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.