Gulnara, a doua soţie de fotbalist în echipa de handbal Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Gulnara, a doua soţie de fotbalist în echipa de handbal

Candidată la promovare în Liga Naţională, echipa feminină de handbal SC Mureşul Târgu-Mureş a transferat în această iarnă o jucătoare importantă, Gylnara Garipova Biţiş. Jucătoarea născută în Rusia se află de aproape şase ani în România şi a devenit de la începutul returului una dintre principalele marcatoare ale echipei. A înscris 8 goluri în prima etapă a returului, la Sfântu Gheorghe şi 9 în a doua, acasă, cu Universitatea Reşiţa. Inedit, este a doua jucătoare a echipei soţie de fotbalist. După cea a lui Eric, Cosmina de Oliveira Pereira, care a fost una din cele mai bune din echipă în returul ediţiei trecute, Guly, cum îi spun colegele, este soţia fostului jucător al FC Municipal Târgu-Mureş, orădeanul Alin Biţiş, component al echipei care a promovat în 2010 în Liga I. Mai multe despre ea aflăm chiar de la Gulnara, fire foarte sociabilă, deschisă.

Reporter: Ce ne poţi spune despre tine, ca handbalistă ?

Gylnara Biţiş: Am jucat mai întâi în echipa din oraşul meu, Ufa din Rusia, cu care am promovat în prima ligă, unde am jucat şase ani. Apoi am ajuns în România, la Deva…

Rep.: Dar cum ai ajuns în România ?

G.B.: Am fost în 2008 la un Campionat Mondial pe plajă. Acolo m-a contactat un impresar, care mi-a propus să încerc să văd cum e handbalul în afara Rusiei. Aşa am ajuns la Deva, unde l-am cunoscut pe Alin, care juca fotbal tot la Deva. Acolo am jucat un an şi jumătate, dar echipa a retrogradat şi am ajuns la Reşiţa, apoi doi ani la Roman, tot în Liga Naţională. Anul trecut ne-am căsătorit. La Oradea se înfiinţase o echipă, am hotărât să rămânem acasă şi aşa am acceptat să joc în liga a doua.

Rep.: Şi cum ai ajuns la Târgu-Mureş ?

G.B.: La echipa din Oradea au apărut probleme financiare şi m-a contactat domnul Teo (Teodor Rad-preşedintele SC Mureşul-n.r.). Aşa am acceptat oferta şi am ajuns la Târgu-Mureş.

G.B.: Cum ai reuşit schimbarea, în România, apoi la Târgu-Mureş ?

G.B.: La început a fost puţin mai greu, până am învăţat limba. Dacă vrei, nu este atât de greu şi a avut cine să mă ajute, adică Alin. La Târgu-Mureş a fost mai uşor. Cunoşteam deja oraşul pentru că veneam des în perioada când el juca la Târgu-Mureş. Oraşul este frumos şi nu am probleme.

Rep.: Dar cu echipa, cum te-ai acomodat atât de repede ?

G.B.: Echipa este ok. Fetele sunt foarte prietenoase şi m-au acceptat foarte repede. Toate luptăm pentru acelaşi lucru şi ne dorim să promovăm în Ligă. Mi se pare un colectiv foarte unit, fetele sunt minunate.

Rep.: Care crezi că sunt şansele de promovare ?

G.B.: Faţă de ce am văzut până acum, seria este mult mai uşoară şi echipa poate câştiga cu oricine. Dacă nu facem greşeli, putem câştiga toate meciurile şi atunci promovăm fără probleme. Eu am contract până la vară şi sper să reuşim ceea ce ne-am propus.

Rep.: Ai rămâne în cazul promovării ?

G.B.: Poate că aş rămâne. După cum s-a văzut, în România nu se ştie niciodată. Şi la Oradea am început bine, dar s-a desfiinţat echipa. Dacă totul va fi bine, aş rămâne. Este prea devreme să răspund.

Rep.: Te-ai gândit ce veţi face dacă ar apărea un copil ?

G.B.: Dacă apare, apare. Nu mai am 18 ani nici eu, nici Alin. Ne-am gândit, dar încă nu ne-am planificat asta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE