6! Vine Poliţia Locală cu ajutoare! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

6! Vine Poliţia Locală cu ajutoare!

De data aceasta Poliţia Locală a fost aşteptată cu bucurie la barăcile de pe malul Mureşului, situate “oficial” pe strada Barajului nr. 25 din Târgu-Mureş. La această adresă s-au deplasat joi, 6 februarie, echipaje ale Direcţiei Poliţiei Locale din Târgu-Mureş, deplasarea fiind punctul culminant al unei acţiuni iniţiate de cadrele Direcţiei Poliţiei Locale, care nu este nici la primul act şi pare-se nici la ultimul, asemenea activităţi fiind organizate periodic.

“Dacă reuşim să-i integrăm, alţii le vor urma exemplul”

La această adresă, mai precis în spatele societăţii “Eurobet”, se află câteva locuinţe improvizate, în fapt nişte barăci, în care locuiesc nouă familii şi aproximativ 80 de persoane, printre care vreo 60 de copii. Numărul exact al acestora nu l-am putut afla, el fiind în oarecare măsură fluctuant. Pentru ajutorarea acestora s-au mobilizat poliţiştii locali, donând diferite sume de bani, după posibilităţi.

Din respectivele donaţii s-au achiziţionat diverse produse alimentare, printre care făină, ulei, zahăr, conserve de carne, orez, paste făinoase, şi altele, dar au fost donate şi haine şi încălţăminte, precum şi alte tipuri de alimente donate de conducerea pieţelor, saci de cartofi, varză şi altele. “Sunt persoane de treabă şi încearcă efectiv să se integreze, nu săvârşesc fapte antisociale, nu fac infracţiuni. Majoritatea copiilor frecventează grădiniţe, şcoli. Îi ajutăm şi noi aşa cum putem să se integreze în societate. Vă garantez că dacă pe aceştia reuşim să îi integrăm în societate, atunci şi celelalte grupuri, cum ar fi cei din Băneasa, Valea Rece, ca urmare a exemplului, se vor integra”, a declarat Cristian Mateescu, şef Serviciu Ordine Publică.

Provenienţa iniţiativei? “Este o iniţiativă a Municipalităţii, a colegilor din Poliţia Locală, am adunat bani, şi cu banii respectivi am cumpărat alimente, haine şi încălţăminte. Săptămâna viitoare le vom aduce şi o maşină de lemne, ca să treacă mai uşor peste iarnă. Trebuie să-i susţinem, pentru că sunt ai noştri şi merită”, a  completat Mateescu. Din discuţiile avute, reiese că cea mai mare problemă a locuitorilor din zona respectivă este lipsa actelor. “Sigur că asta nu este de competenţa Poliţiei Locale, dar o să încercăm să intervenim şi să intermediem şi rezolvarea problemei privind actele de domiciliu. Se va rezolva şi asta. Cu paşi mărunţi se va rezolva orice, important este să se vrea şi să se încerce.Ţin să mulţumesc şi colegilor care s-au implicat şi din salariile lor care nu sunt mari au dat fiecare după puteri. Ei au mai multe nevoi decât noi”, a adăugat seful Serviciului Ordine Publică.

Recunoscători pentru ajutoare, aşteaptă şi actele

Celor cărora în mod normal le-ar fi teamă de apariţia echipajelor de Poliţie, acum venirea lor a fost prilej de bucurie. “Colaborăm foarte bine cu ei. Orice problemă au ne sună, ne cer sfatul, ne cere să mediem chiar şi conflicte între ei. Despre aceste persoane nu cred să fi auzit că au săvârşit fapte antisociale, şi nu cred că veţi auzi nici pe viitor. Eu m-aş risca să fac această afirmaţie”, a încheiat Cristian Mateescu.

Între timp, locatarii barăcilor au început împărţirea ajutoarelor. “Trebuie să le împărţim corect. Alimentele trebuie să le cântărim şi fiecare să primească aceeaşi cantitate”, spunea unul dintre ei, la care imediat a apărut şi un cântar. “În unele case stau zece persoane, în altele doar patru sau cinci, la care cum îi e norocul”, a spus Sanyi, proprietarul uneia dintre barăci. Chiar trebuiau atâţia copii pentru aceste condiţii, l-am provocat. “Nu sunt cele mai bune condiţii pentru ei, dar îi aveam deja de dinainte de a ajunge aici. Aici nu s-au născut decât vreo doi”, au răspuns mai mulţi în cor. Am fost nedumerită cum pot merge de aici la şcoală. “Ei pot merge, problema este că se întâmplă să nu fie primiţi, că nu au acte. Majoritatea merg totuşi la şcoala de pe strada Libertăţii”, au adăugat aceştia. “Avem mare noroc cu domnul Bretfelean, el ne-a aranjat şi acest loc, alţii nu prea au fost interesaţi de soarta noastră. S-a mai implicat şi prefectul, e adevărat, dar cam atât”, au curs informaţiile. “Cea mai mare problemă a noastră este lipsa actelor, fără ele nu putem nici lucra, nu ne angajează nimeni. Trebuie să lucrăm cu ziua unde apucăm. Cu buletinul temporar nu au vrut nici alocaţia să o elibereze”, s-au plâns locatarii.

Ajutorul cel mai aşteptat deci de locatarii de pe Barajului nr. 25 constă în actele de domiciliu, ajutor pentru care Poliţia Locală Târgu-Mureş va încerca să intervină pe la factorii de decizie.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE