Ani Teglaş, investiţie într-un ansamblu rezidenţial Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 530 Vizualizări

Ani Teglaş, investiţie într-un ansamblu rezidenţial

Oamenii de afaceri Ani şi Daniel Teglaş, proprietarii companiei Rotecom din Târgu-Mureş, intenţionează să construiască un ansamblu rezidenţial alcătuit din zece case de locuit cu etaj şi mansardă tip duplex, pe cinci terenuri situate în intravilanul municipiului Târgu-Mureş, amplasate în prelungirea străzii Arinului din Sântana de Mureş cu acces din strada Voinicenilor din Târgu-Mureş.

Proiectul, aflat în dezbatere publică

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului a fost realizat de societatea Via Modul SRL Târgu-Mureş şi este publicat pe site-ul Primăriei Târgu-Mureş, la secţiunea Informaţii publice/ Arhitect şef/ Urbanism/ Documentaţii Urbanism PUZ-PUD/ Aflate în dezbatere publică/ 2014/ Ianuarie. Potrivit documentului, propunerea arhitecţilor constă în schimbarea regimului economic al suprafeţei de 2.699 metri pătraţi, din terenuri arabile intravilane în terenuri pentru construcţii, precum şi delimitarea terenului domeniului public aferent circulaţiilor carosabile. „În scopul realizării de construcţii pentru case de locuit, solicitate de populaţie care constituie obiectul prezentului studiu de urbanism se are în vedere zonificarea terenului situat în prelungirea străzii Arinului – Sântana de Mureş şi drumul de exploatare care se leagă de strada Mărului. În zonă există mai multe case de locuit noi”, se arată în PUZ-ul proiectului.

Zonă cu apă, canalizare, curent şi gaz metan

De asemenea, zona dispune de echipare edilitară corespunzătoare. „Pe prelungirea străzii Arinului există în prezent reţea de alimentare cu apă. Reţeaua de canalizare menajeră este executată pe strada Arinului. Reţeaua electrică LEA este construită pe stâlpi de beton pe strada Arinului şi prelungirea ei. În zonă există reţea de distribuţie gaz metan pe strada Arinului şi prelungirea acesteia”, menţionează arhitecţii de la Via Modul SRL.

Strada Arinului, prelungită

În acelaşi document, arhitecţii oferă şi informaţii cu privire la organizarea circulaţiei rutiere în zona studiată care are statut de drum privat şi propun „realizarea prelungirii străzii Arinului din Sântana de Mureş pe o lungime de circa 120 de metri cu un profil de 4 metri şi racordarea ei la strada existentă, cu realizarea unor refugii”, efortul financiar urmând a fi suportat de beneficiari şi autorităţile locale.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE