Matei Canceu, dezamăgit de sprijinul guvernanţilor Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

Matei Canceu, dezamăgit de sprijinul guvernanţilor

Consilierii locali ai comunei Sânpetru de Câmpie au votat în şedinţa Consiliului Local din 31 ianuarie bugetul localităţii pentru anul 2014, valoarea acestuia fiind de 2,9 milioane lei. Chiar dacă banii vor fi rânduţi cu chibzuială, aşteptările conducerii Primăriei se îndreaptă către sprijinul guvernanţior în vederea proiectelor începute, în special cel legat de alimentarea cu apă, vital aşezării. Despre toate acestea ne-a vorbit primarul comunei, Matei Canceu.

Reporter: Cum se prezintă bugetul comunei pentru anul 2014?

Matei Canceu: În data 31 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului Local al comunei Sânpetru de Câmpie a fost aprobat proiectul de buget, valoarea acestuia fiind de de 2,9 milioane lei, cu tot ce se mişcă în această unitate administrativ – teritorială. Bugetul a fost votat în unanimitate de către consilieri, nu am reproşuri în ce priveşte consilierii deoarece nu putem avea mai mult decât avem în buzunar. Aşa am planificat acest buget pe capitole să ajungă peste tot să facem ceva, din puţinul care-l avem, şi pe parte economică, şi pe parte administrativă, socială şi aşa mai departe.

Rep.: Cum staţi cu investiţiile?

M.C.: Investiţiile cele mai importante sunt cele finanţate de la bugetul statului, pe fosta Ordonanţa 7, pe Ordonanţa 28, pe bani europeni, pe Măsurile 322 şi 125 care le am eligibile la nivel de minister, pe care le aştept de şase – şapte ani. Avem investiţii începute, alimentarea cu apă, am baza sportivă, am şcolile, am drumurile, am atâtea proiecte de m-am urât. Ultimul proiect l-am depus în decembrie pentru achiziţia unui buldoexcavator prin GAL Zona de Câmpie, pe bani europeni. În acest an am cuprins bani pentru camere de supraveghere video 1.500 lei, la trotuare 100.000 lei, la şcoli 150.000 lei, la baza sportivă 50.000 lei, investiţii de 1250.000 lei la sediul Primăriei, cu bani din bugetul propriu.

Rep.: Speraţi în sprijinul guvernanţilor în ce priveşte derularea proiectelor?

M.C.: În toate discuţiile care le-am avut cu primarii PSD, inclusiv vineri am ridicat problema alimentării cu apă a comunei, care este prioritatea numărul 1 a comunei. Chiar am lansat ideea să-l invite pe vicepremierul Liviu Dragnea la nivel de judeţ, să stăm noi primarii de vorbă şi să spunem ce proiecte avem. Avem multe investiţii începute, măcar cu unul să pornim rotiţa, să-l putem finanţa. Sunt promisiuni, să vedem ce va fi. Cu şcolile avem lucrări începute, sunt multe pe cap dar nimeni nu mă întreabă, nimeni nu mă ajută.

Rep.: Vă veţi descurca cu acest buget?

M.C.: Dacă nu va fi finanţat de la Guvernul României măcar jumătate din devizul general al proiectului cu apa, deoarece am mari cheltuieli cu alimentarea apa, atunci sunt pierdut. Măcar anul acesta să se mişte ceva, să primim ceva bani. Dacă nu, atunci nu am făcut nimica. Nu mai votez, nu mai merg nici la vot, mă las de meserie. Tot am aşteptat, am fost fidel partidului, loial social – democraţilor dar văd că sunt dezamăgit şi tare mă tem că nu facem nimic, doar promisiuni. Nu mai am curaj să merg în faţa oamenilor, care mă întreabă ce am făcut. Păi ce să le spun, că nu am făcut nimic, doar promisiuni?

Rep.: Va fi un an greu?

M.C.: Dacă un pic se mai mişcă rotiţa şi să mişcăm un pic cu investiţiile, să vadă şi poporul că facem ceva. Dacă anul ăsta nu dăm drumul la investiţiile începute, cu părere de rău spun că mă retrag cu paşi repezi şi îmi văd de treburile mele şi las pe alţii să vină la conducere, şi a comunei, şi a judeţului, şi a ţării. Să facă cum vor ei. Să vândă şi comuna şi Biserica şi Primăria!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE