FOTO: Poveşti de suflet pe acorduri jazz cu Viorica Pintilie Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

FOTO: Poveşti de suflet pe acorduri jazz cu Viorica Pintilie

Sala de concerte Radio Târgu-Mureş a găzduit miercuri seara un nou episod din seria „Serilor de Jazz şi Muzică Clasică la RTM”, oaspete fiind solista Viorica Pintilie, care alături de de trio-ul format din Daniel Csikos, Michael Acker şi Tavi Scurtu au dat glas minunatei muzici a jazzului.

Călătorie a sufletului

Masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la secţia Jazz, Viorica Pintilie s-a dovedit o prezenţă pe cât de elegantă pe atât de valoroasă, graţie recitalului prestat miercuri seara, moment muzical de excepţie  care a încântat atât spectatorii prezenţi cât şi ascultătorii, concertul fiind transmis live pe frecvenţele Radio Târgu-Mureş. “Este o bucurie şi o onoare să cânt în această seară la Târgu-Mureş. Este pentru a doua oară când vin la Târgu-Mureş după prezenţa de anul trecut în cadrul Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz. Vom încerca prin acest concert să  purtăm publicul într-o călătorie, o călătorie a sufletului. Voi povesti despre viaţa mea prin piesele pe care le-am ales. Le-am ales cu sufletul pentru că m-am regăsit în ele şi sper ca şi publicul şi ascultătorii să se regăsească în aceste piese minunate”, a spus Viorica Pintilie, în debutul concertului.

Muzică pentru sufletul oamenilor

Şi Viorica Pintilie s-a achitat cu brio de sarcina propusă, prin vocea ei, acompaniată de trio-ul Daniel Csikos, Michael Acker şi Tavi Scurtu şi-a povestit viaţa, stările, graţie pieselor alese cu grijă pentru concertul de miercuri seara. “Când aleg o piesă în primul rând trebuie să mă regăsesc în ea, atât în melodie dar mai ales în text. Trebuie să fi trăit şi eu acea experienţă ca să o pot cânta, să o pot reda, să ajungă la sufletul oamenilor. Dacă nu cred eu în acel text nu o să-i fac nici pe ei să creadă. A fost o provocare pentru mine să cânt cu aceşti muzicieni din trio-ul Serilor de Jazz. Mi-am dorit de foarte mult timp să cânt cu ei. E foarte interesant, foarte provocator şi pe mine personal mă face să fiu cu mult mai atentă la ceilalţi, care fac parte din această poveste”, a spus Viorica Pintilie.

De la balade, bossa nova  dar şi piese ceva mai alerte, Viorica Pintilie a reuşit cu brio să transmită publicului şi ascultătorilor RTM o stare de bine şi frumos, arme fiindu-i vocea, talentul, starea de spritit, regăsite din plin în piese precum “Wave”, “Dindi”, “Darn that dream”, “They cant’t take that away from me”, “All I need”, “Night & Day”, “Nica’s dream” care au prins viaţă şi suflet miercuri seara la Radio Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE