Simona Ciff: „Ar fi de preferat să înţelegem mecanismul emoţiilor” Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Simona Ciff: „Ar fi de preferat să înţelegem mecanismul emoţiilor”

A cincea ediţie a Clubului de Public Speaking de miercuri, 12 februarie, a avut-o ca invitată pe Simona Ciff, specializată pe managementul emoţiilor, care a vorbit despre cum ne putem controla emoţiile, gândurile, care sunt cauzele care provoacă stres şi când este important să luăm decizii şi să facem promisiuni.

„Fiecare dintre noi are ceva deosebit”

Zeci de curioşi au venit la cursul de Public Speaking de miercuri, o ediţie dedicată managementului emoţiilor. „Cred că nu există cel mai bun psiholog, la fel cum nu există cel mai bun profesor, cel mai bun sportiv. Fiecare dintre noi avem ceva deosebit, iar eu m-am dezvoltat şi continui să mă dezvolt pe managementul emoţiilor şi comportamentului, adică cunosc principiile şi reuşesc să-i învăţ pe oameni cum să-şi controleze anumite emoţii care le creează probleme în viaţă sau anumite comportamente pe care doresc să le schimbe, astfel încât noi vorbim acum despre cum ne controlăm emoţiile. Sper ca atunci când veţi ieşi de aici, veţi şti de ce avem emoţii şi ce putem face pentru a le controla atunci când dorim şi particularitatea de public speaking”, a povestit Simona Ciff, psiholog.

„De ce se stresează oamenii”

Simona Ciff a început cursul încercând să afle de ce se stresează oamenii, care sunt cauzele care provoacă stres, iar răspunsurile din partea celor prezenţi n-au întârziat să vină. Frica de a fi judecat şi anumite temeri au doar câteva dintre răspunsuri. Şi pentru că nu toată lumea reacţionează la fel când vine vorba de stres, Simona a subliniat că diferenţa este dată de vulnerabilitate, ceea ce înseamnă că „o persoană care are o vulnerabilitate mai scăzută nu suferă atât de mult atunci când apare un factor de stres în comparaţie cu persoana care are o vulnerabilitate, o sensibilitate mai mare”. Simona a subliniat ideea că, în general, oamenii s-au obişnuit să spună că „aşa sunt ei”. Cât despre reducerea sensibilităţii, Simona a spus că există câteva mituri despre aceasta. „Când ne enervăm, găsim o scuză care e în afara noastră şi spunem că aşa suntem noi, că aşa ne-am obişnuit şi că nu avem ce face. Am stabilit că nu toţi oamenii se enervează la fel, ceea ce înseamnă că cei care nu se enervează fac ceva diferit. Când te stresezi, trebuie să ştii dacă furia, teama, depresia se află în interior sau în exterior”, a explicat Simona Ciff.

„Ar fi de preferat să înţelegem mecanismul emoţiilor”

Oamenii sunt responsabili pentru propriile emoţii. De aceea, trebuie să se găsească soluţii pentru fiecare problemă practică, soluţii din care să dispară stresul şi factorii cauzatori de stres. „În momentul în care vrem să învăţăm să controlăm emoţiile este extrem de important să le înţelegem mecanismul pe baza căruia funcţionează acestea şi atunci primul pas şi prima lege ar fi că fiecare dintre noi este responsabil pentru propriile emoţii. Furia, stresul sau teama sunt în interiorul nostru, ceea ce înseamnă că noi deţinem controlul. Gândurile creează emoţiile. Noi, de obicei, dăm vina pe exterior. Dacă eu vreau să fiu mai calm, să reacţionez altfel şi vreau să schimb modul în care simt, este nevoie să schimb gândurile. Indiferent ce se întâmplă în viaţa noastră, sunt două aspecte: ceea ce se întâmplă, indiferent cât de negativ sau neplăcut e, este o chestiune care teoretic are sau nu o rezolvare. La problema practică care apare noi adăugăm problema emoţională, respectiv stresul şi ne stresăm pe baza problemei în loc să o rezolvăm. În momentul în care un om se stresează, IQ-ul acesteia scade cu 40%”, a precizat Simona Ciff.

Simona Ciff a mai subliniat un aspect semnificativ, şi anume că este foarte important să reţinem că nu trebuie să luăm decizii când suntem supăraţi, la fel cum nu trebuie să facem promisiuni când suntem foarte bucuroşi, pentru că tendinţa este de a exagera.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE