Ovidiu Bordaş rămâne arbitrul anului Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 1117 Vizualizări

Ovidiu Bordaş rămâne arbitrul anului

Sala festivă a Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş a găzduit sâmbătă şedinţa de analiză a activităţii arbitrilor şi observatorilor pentru anul trecut. În continuarea evenimentului au fost prezentate rapoartele de activitate, înmânarea carnetelor arbitrilor stagiari, prezentarea bilanţurilor contabile, a raportului comisiei de cenzori şi premierea celor mai buni arbitri şi asistenţi, pe categorii, pentru Târgu-Mureş şi provincie.

În partea a doua a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Mureş şi adoptarea hotărârii Adunării Generale Ordinare a AJF Mureş. În cadrul adunării au fost prezentate şi lecţii tehnice video şi recomandări arbitrilor şi observatorilor. Prezidiul a fost alcătuit din Mircea Bucur, preşedintele forului judeţean, Călin Flanja, secretar general, Vasile Bordaş, vicepreşedinte responsabil cu activitatea arbitrilor, Cseh Gavrilă, Sorin Munteanu, preşedintele Comisiei observatorilor, Dumitru Bîrsanu şi, ca invitat special, preşedintele Federaţiei Judeţene din judeţul maghiar Zala, Jozsi György, judeţ înfrăţit cu Mureşul. Acesta a vizitat în mai multe rânduri judeţul Mureş, a vizionat partide din ligile aflate sub patronajul AJF şi cele două judeţe au făcut mai multe schimburi de experienţă.

Premieră în Liga IV, sistem on line

După şedinţa de analiză a activităţii arbitrilor şi a raportului de activitate pentru anul 2013, au fost înmânate carnetele arbitrilor stagiari. Deja obişnuitele recomandări cu lecţii de tehnică video au iscat discuţii pe baza subiectelor expuse, care au mai destins atmosfera. Acestea au fost prezentate de Călin Flanja, care a prezentat şi modul de completare al raportului de arbitraj. O noutate de marcă: din acest sezon se va trece la un sistem online pentru Liga a IV-a. Astfel, AJF Mureş este prima asociaţie din ţară, după CCA, care introduce completarea on-line a raportului de către observatori, la care se va trece din prima etapă a returului. Acestea vor trebui trimise în termen de maxim 8 ore de la finalul partidei.

Arbitrul anului, din nou Ovidiu Bordaş

Au urmat premierea arbitrilor divizionari, care au fost răsplătiţi diplome şi cupe. Lotul arbitrilor mureşeni îi cuprinde pe: Ovidiu Curta, Romulus Constantin Pop Cezar, Kusztos Lászlo, Sorin Muntean, Andrei Florin, Ştef Claudiu, Albu Balint, Iszlai István, Andra Tănăsuc şi Elena Munteanu.

Premiile pentru arbitri care au condus partidele de la Liga IV în jos au fost acordate pe baza notelor primite de aceştia din partea observatorilor partidelor pe care le-au condus. Primele locuri le-au fost acordate următorilor: la secţiunea provincie: locul I, Gabriel Rotar, locul II- Paul Şofron, locul III- Mihai Călugăr. La aceeaşi secţiune, în clasamentul asistenţilor, primul loc i-a fost acordat lui Cristian Raţiu, urmat de Szabo Kálmán şi Teodor Raţiu. Cel mai bun arbitru asistent al judeţului a fost declarat Cosmin Bloj, iar cel mai bun arbitru a fost numit şi în acest an Ovidiu Bordaş. ”Nu este relevant acest titlu, sunt unele meciuri dificil de condus, deseori între echipe vecine de clasament, chiar din subsolul clasamentului, unde sunt orgolii între jucători. Ştiu că am avut şi partide mai slabe şi chiar nu înţeleg de unde am obţinut o medie atât de mare”, a spus, surpinzător Ovidiu Bordaş, care aproape că îşi contesta propriul premiu.

Arbitrul anului care conduce în ligile superioare AJF Mureş a fost desemnat arbitrul FIFA Ovidiu Curta. Au fost de asemenea acordate premii speciale pentru întreaga activitate depusă în cadrul Comisiei Judeţene lui Sorin Muntean, Cseh Gavrilă, Dumitru Bîrsanu, Ioan Orosfăian, Alin Danciu, Mozes Miklos, Ioan Marcu, Ioan Scridon, Adrian Someşan şi lui Grigore Covrig. ”Am dovedit că suntem o echipă unită şi numai împreună putem să ducem mai departe destinele fotbalului mureşean. Ne dorim ca în acest an judeţul nostru să fie reprezentat cu cinste la toate nivelele şi să promoveze cât mai mulţi arbitri în categoriile superioare”, a afirmat Vasile Bordas.

În semn simbolic preşedintelui AJF, Mircea Bucur i-a fost acordat un tricou cu numărul 10, reprezentând „capul limpede” iar lui Vasile Bordaş, fost portar, cel cu numărul 1.

Turnee internaţionale cu invitaţi mureşeni

În încheierea primei părţi, preşedintele forului din Zalaegerszeg a adresat cuvinte de mulţumire pentru colaborare şi a prezentat câteva proiecte foarte interesante pe care le are în plan conducerea fotbalului judeţului din Ungaria. ”Mă bucur de o colaborare foarte fructuoasă şi sper că aceasta va continua şi pe viitor. Recunosc, în ceicinci ani de colaborare cu AJF Mureş am avut cu ocazia fiecărei vizite ceva de învăţat. Anul acesta la Zalaegerszeg vom organiza un turneu internaţional de fotbal feminin, la care va fi invitată şi o echipă din Mureş. Mai avem intenţia să organizăm un turneu internaţional pentru băieţi sub 15 ani, cu participarea unor echipe din Croaţia, Slovenia şi România şi la un derby al judeţului Zalaegerszeg voi invita o brigadă de arbitrii din Mureş, aşa cum am fost şi noi invitaţi la câteva meciuri din Liga 4”, a declarat preşedintele Federaţiei Judeţene din Zala.

Întrebat despre o posibilă întâlnire între ASA şi echipa din Zalaegerszeg, acesta a afirmat că este mai greu de organizat aşa ceva, preşedinţii forurilor judeţene având alte atribuţii. ”Îmi amintesc de pe vremea când jucam şi eu că am avut în 1973 un meci la Târgu-Mureş cu ASA de atunci, dar echipele din eşaloanele superioare sunt “prea mari” pentru noi, este greu cu programul lor să fie coordonat în aşa fel să putem organiza o astfel de partidă, cel puţin nu de către noi”, a mai spus Jozsi György.

Conducere nouă, o faţă nouă

În partea a doua a şedinţei a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Mureş. De la alegerile din 8 mai, când a fost ales noul preşedinte AJF Mureş, Comitetul Executiv s-a întrunit de 7 ori, prezidiul având componenţa: Mircea Bucur (preşedinte), Sütö Ioan (vicepreşedinte), Vasile Bordaş (vicepreşedinte), Călin Flanja (secretar general), Sorin Munteanu (preşedinte Comisia de observare), Mozes Miklos (preşedinte Comisia de copii şi juniori), Gheorghe Tolan (preşedinte Comisia pentru statutul jucătorului), Fazakas Arpad (reprezentantul asociaţiilor şi cluburilor afiliate), Georgeta Neacşu (trezorier). Realizările acestei echipe sunt considerate remarcabile, începute chiar din prima zi. Participanţii la Adunarea Generală de alegeri au fost premiaţi cu câte o minge de fotbal şi atunci s-au luat câteva hotărâri importante, ca reducerea taxelor la echipele de copii şi juniori, premierea echipelor aflate pe primele 3 locuri la finalul ediţiei de campionat, reducerea taxei de înscriere la cursurile de antrenori Licenţa „C”. S-a decis de asemena organizarea, în premieră a Supercupei Mureş şi au fost premiate finalistele fazei judeţene ale Cupei României. A fost luată şi o hotărâre privind premierea la finalul ediţiei 2013-2014 a tuturor echipelor de la categoriile copii şi juniori, până la Liga a IV-a şi acordarea de trofee golgeterilor la toate categoriile, precum şi un premiul fair play la ligile IV şi V.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE