Home / Cultură / Iubitorii de carte, fascinaţi de „Sosia”

Iubitorii de carte, fascinaţi de „Sosia”

Distribuie

„Sosia” a ajuns joi, 27 februarie, la Cinematograful „Arta”. Rodica Minodora Popescu Knoth şi-a lansat romanul în prezenţa familiei, prietenilor şi a iubitorilor de carte, peste 70,  într-o atmosferă caldă şi presărată de emoţii. Povestea romanului prezintă episoade din familia dictatorului şi ne oferă o altă versiune a regimului comunist şi ceea ce s-a întâmplat în interiorul arcului de putere, autoarea îndemnându-ne să citim cartea pentru a vedea ce a fost şi ce va fi.

„Esenţa este că nimeni nu va afla tot adevărul”

Rodica Minodora Popescu Knoth, autoarea romanului „Sosia”, a transmis, în cadrul evenimentului de lansare marca Editura LitArt şi Universitatea Cultural-Ştiinţific, mulţumiri celor care au ajutat-o să-şi lanseze cartea. „Sosia” a văzut lumina tiparului datorită celor care au crezut în poveste şi în calitatea scriiturii ei. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au onorat cu prezenţa şi celor care au fost alături de mine şi m-au sprijinit. Despre romanul meu nu pot să vă spun prea multe, pentru că nu pot fi obiectivă. Esenţa este că nimeni nu va afla tot adevărul. Aşa că mă rezum să citesc câteva idei care aparţin cărţii: este realitate sau ficţiune, imaginaţie sau adevăr? Las la latitudinea dumneavoastră să citiţi textul şi să vedeţi ce a fost şi cum a fost şi, mai ales, ce va fi şi cum va fi”, a spus Rodica Minodora Popescu Knoth.

„Mi-am propus să aduc în faţă oameni care ar merita să fie cunoscuţi”

Editorul şi jurnalistul Adrian Giurgea a transmis că prin intermediul Editurii LitArt îşi propune să aducă în faţă oameni care ar merita să fie cunoscuţi. Cât despre poveste, acesta a spus că ea este prezintă lucrurile dintr-o perspectivă originală, care te face să-ţi pui un semn de întrebare. „Prin intermediul Editurii LitArt, eu mi-am propus să aduc în faţă oameni care ar merita să fie cunoscuţi, a căror scriitură poate astfel să ajungă în atenţia publicului. Editura a scos în cele cinci luni de existenţă şase cărţi, dintre care patru sunt debut absolut în volum. Prima dată am citit cartea „Sosia” într-o oră şi jumătate şi pentru mine este o bucurie să fiu alături de autoarea Rodica Minodora Popescu Knoth”, a transmis Adrian Giurgea.

„Mi-au plăcut motto-ul şi titlul cărţii”

Csegzi Sandor, directorul Universităţii Cultural-Ştiinţifice, a spus că a vrut să cunoască întâi autoarea cărţii, iar apoi să citească romanul. El a subliniat faptul că i-au plăcut titlul şi motto-ul cărţii. „Ca director al Universităţii Cultural-Ştiinţifice, fosta Universitate Populară, mi-am propus să-i ajut pe cei care au ceva de spus celor din jur, dar dintr-un motiv sau altul ţin acele rânduri în sertar în loc să le scoată la lumină şi să le aducă în faţa noastră. Mi-a plăcut foarte mult motto-ul acestei cărţi. Nimeni nu a aflat tot adevărul, pentru că nicio fiinţă umană nu ar suporta această povară. Nu ştiu la ce adevăr se referă autoarea. Mi-a plăcut şi titlul, pentru că nu ştiu de ce ar fi nevoie de o sosie, de ce îşi doreşte cineva să aibă o sosie. Pe de altă parte, uneori poate că ne-am dori să avem şi noi o sosie, care să ne reprezinte în unele situaţii. Apoi, acest cuvânt rimează cu soţia. Acum pot să afirm cu voce tare că întotdeauna în spatele unui bărbat realizat se află o femeie la fel de puternică. Recunosc cu bărbăţie că nu am citit-o deşi o am de câteva zile pe masă, pentru că am vrut să cunosc autoarea întâi”, a precizat Csegzi Sandor.

„Fabulaţia m-a fascinat şi m-a acaparat”

Scriitorul Ioan Astăluş a spus despre autoare că este altfel decât şi-ar fi imaginat-o, iar povestea pe care o prezintă cartea l-a acaparat şi fascinat. Acesta şi-a încheiat prezentarea cu o pildă care a destins şi mai mult atmosfera. „Am citit cartea de două ori şi vă spun la modul cel mai sincer că este o carte vorbită. Prima dată am citit-o cu ochii criticului literar, cu creionul în mână, iar a doua oară am citit-o pur şi simplu din curiozitatea de a afla noutăţi despre autoare. Am cunoscut-o astăzi şi pentru că sunt artist plastic i-am schiţat câteva figuri, dar ele nu prea se aseamănă cu realitatea sau cu ceea ce am gândit despre autoare. Despre carte nu o să spun prea multe, pentru că las plăcerea de a o avea. Fabulaţia m-a fascinat, m-a acaparat”, a povestit scriitorul Ioan Astăluş. Deşi nu a putut ajunge la lansare, criticul literar Dumitru Mircea Buda i-a transmis autoarei gânduri bune şi a felicitat-o pentru roman.

 

De asemenea, verificati

Sărbătoritul zilei, Iuliu Praja

Distribuie Redacția și administrația cotidianului Zi de Zi îl felicită pe Iuliu Praja, manager la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.