Veta Biriş aduce primăvara la Târgu-Mureş Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

Veta Biriş aduce primăvara la Târgu-Mureş

Consiliul Județean Mureș vă invită în seara de 1 martie, de la ora 18, în Sala Mare a Palatului Culturii, la un spectacol extraordinar de muzică populară.

Vor urca pe scenă dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist “Mureșul”, alături de soliștii Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Sântean Faghira, Narcisa și Teodor Țogorean.

Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” propune o oră și jumătate de muzică și dansuri de excepție, într-un spectacol intitulat „Ritmuri din străbuni”, regizat de coregraful Marin Barbu. Amprenta maestrului este evidentă, tot spectacolul insistând pe bătăi și ritm, o abordare folosită de Marin Barbu și în ultima ediție a show-ului ”Dansez pentru tine”.

Surpriza spectacolului este îndrăgita interpretă Veta Biriș, încântată de reîntâlnirea cu târgumureșenii. “Mă bucur de fiecare spectacol pe care îl susțin în județul Mureș, pentru că acesta este locul în care am debutat. Se întâmpla în anul 1967, în cadrul concursului “Dialoguri la distanță”, tocmai pe scena Palatului Culturii. Melodia pe care am cântat-o atunci, pe care o am și acum în suflet, “Badiță de pe Târnavă”, se va regăsi și sâmbătă seara în repertoriul meu. Le mulțumesc celor de la Consiliul Județean pentru prilejul de a mă regăsi printre cele mai frumoase amintiri din viața mea”, spune Veta Biriș.

Ciprian Dobre, este încântat că echipa Consiliului Județean Mureș reușește să le facă doamnelor și domnișoarelor un cadou frumos de Mărțișor. “1 martie este, din punct de vedere calendaristic, prima zi de primăvară. 1 martie este, în acest an, un motiv în plus de bucurie, pentru că reușim să o aducem la Tîrgu Mureș pe doamna Veta Biriș, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii populare românești. Pentru că nicio limbă din lume nu traduce cuvântul Mărțișor, sunt convins că în această seară vom defini cel mai frumos începutul de primăvară, într-un spectacol de suflet românesc”, a declarat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE