Home / Cultură / Veta Biriş, mărţişor cu cântec pentru mureşeni

Veta Biriş, mărţişor cu cântec pentru mureşeni

Distribuie

Primăvara a venit la Târgu-Mureş cu multe cadouri pentru doamne şi domnişoare. Dacă în prima parte a zilei şoferiţele au fost amendate în trafic cu flori şi mărţişoare, doamnele trecute de a doua tinereţe şi nu numai s-au bucurat sâmbătă seară, la Palatul Culturii, de un spectacol extraordinar de muzică populară, susţinut de artişti din judeţul Mureş, surpriza spectacolului fiind Veta Biriş, o artistă îndrăgită şi apreciată în „oraşul trandafirilor”.

„Cu bucurie spun că m-am lansat la Târgu-Mureş”

Spectacolul, organizat de Consiliul Judeţean Mureş, a fost cadoul de Mărţişor pentru doamne şi domnişoare. Dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul”, alături de soliştii Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Sântean Faghira, Narcisa şi Teodor Ţogorean, au oferit momente frumoase celor prezenţi. Cunoscuta artistă Veta Biriş a fost primită pe scenă în ropote de aplauze, aceasta transmiţând că a fost bucuroasă să cânte din nou în locul în care a debutat şi s-a lansat. „Primii paşi pe scenă i-am făcut aici, la Târgu-Mureş, pe această scenă. A fost primul meu concurs, „Dialoguri la distanţă”, care se  întâmpla în anul 1967. Sunt bucuroasă că mă aflu din nou aici şi de fiecare dată spun cu mândrie m-am lansat la Târgu-Mureş. Vreau să le mulţumesc celor din Consiliul Judeţean pentru onoarea pe care mi-au făcut-o de a mai veni aici şi de a mai cânta”, a transmis Veta Biriş.

„Cântecul popular trebuie să dăinuiască”

Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, le-a transmis celor prezenţi gânduri bune de primăvară, a subliniat faptul că folclorul trebuie să dăinuiască şi i-a oferit mamei sale un buchet de flori în semn de preţuire. „Mă bucur că am avut ocazia să o avem pe scenă pe Veta Biriş. Discutam cu colegii mei, echipa Consiliului Judeţean, faptul că o avem pe Veta Biriş şi ne întrebam cine sunt tinerii care-i vor lua locul într-o bună zi. Mare artist este Veta Biriş. E un moment în care trebuie să ne gândim la folclor, la portul popular, la cântecul popular, care trebuie să dăinuiască aşa cum a dăinuit limba română, aşa cum a dăinuit poporul român. Vreau să vă asigur că echipa Consiliului Judeţean face eforturi substanţiale pentru a ţine viu în judeţul Mureş, în primul rând, folclorul. Cred că dovada vie este Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul”, care este în subordinea Consiliului Judeţean şi cu care ne mândrim. Acest spectacol este pentru dumneavoastră doamnelor, domnişoarelor. Vă doresc să aveţi o primăvară frumoasă. Şi pentru că îi datorez totul unui om, vreau să îmi permit să-i dau mamei mele un buchet de flori în semn de preţuire”, a transmis Ciprian Dobre.

„Am plâns pe melodiile Vetei Biriş”

Mureşenii au cântat alături de Veta Biriş cele mai vechi şi frumoase cântece, majoritatea plângând pe refrenele un pic triste, care le aminteau de vremurile de demult. „Am petrecut o seară foarte frumoasă şi am plâns pe melodiile Vetei Biriş. Am retrăit momente frumoase din viaţa mea. Veta Biriş este o artistă atât de bună şi ne încântă cu vocea ei unică. Mi-a plăcut că a spus că s-a lansat la Târgu-Mureş. Ne-au făcut un cadou frumos de Mărţişor cu acest spectacol”, a povestit o spectatoare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.