Iernutul, în faţa unei file de istorie Iernut
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 611 Vizualizări

Iernutul, în faţa unei file de istorie

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Iernut are ocazia în această vară să scrie o filă nouă în istoria fotbalistică a oraşului. Aflată pe locul secund după disputarea turului, la trei puncte de prima poziţie, cu 46 puncte, înregistrând 15 victorii, un rezultat de egalitate şi o singură înfrângere, echipa poate obţine o promovare istorică în Liga III.

Echipa a condus în clasament până în etapa a VIII-a când a cedat cu 0-1 la cea care avea să preia şefia, Înfrăţirea Valea Izvoarelor. După acest eşec, la patru etape distanţă a venit al doilea joc în care nu a obţinut victoria, 1-1, tot în deplasare, de această dată la Gaz Metan Târgu-Mureş. Restul de 15 meciuri au constituit deseori adevărate galopuri de sănătate, iernuţenii având cel mai productiv atac, cu 89 de goluri înscrise, 15 primite şi doar puţine jocuri în care au învins la limită. Cele trei puncte care îi separă de lider pot fi recuperate în etapa cu numărul 25, în 12 aprilie, când vor disputa returul pe teren propriu.

Programul returului îi avantajează de asemenea, având meciurile cu majoritatea fruntaşelor pe teren propriu. Cel mai productiv jucător al echipei este Ilie Roman, cu 16 goluri, care se află pe locul 3 clasamentul golgheterilor. Îl urmează antrenorul-jucător Horaţiu Moldovan, cu 12 goluri şi Ovidiu Meruţiu, care a punctat de 11 ori. Noul antrenor nu este altul decât directorul Şcolii Generale Iernut, fost component al echipei Mureşul Luduş, care a câştigat în vara trecută barajul pentru promovare în Liga III, loc la care luduşenii au renunţat, acesta fiind şi autorul golului calificării. „Noi suntem pregătiţi pentru a câştiga seria, toţi jucătorii sunt montaţi pentru a aborda returul cu maximă seriozitate. Aşteptăm cu nerăbdare revanşa cu Valea Izvoarelor şi cred că avem şanse mari de a încheia pe prima poziţie, mai ales că avem un program favorabil pentru retur. Din punctul nostru de vedere, atât, restul depinde numai de sprijinul financiar”, au fost cuvintele lui Horaţiu Moldovan (foto).

Trup şi suflet alături de echipă

În istoria de şase decenii, mica echipă din oraşul mureşean nu a reuşit niciodată să evolueze cel puţin în Liga III. Microbiştii din Iernut trecuţi de prima tinereţe îşi amintesc cu plăcere cea mai bună performaţă a echipei. Aceasta s-a înregistrat în urmă cu mai bine de două decenii, la acel 0-2 cu Universitatea Craiova, în şaisprezecimile de finală ale Cupei României din ediţia 1993-’94. Ca orice echipă fruntaşă, în jurul ei au început să se strângă amatorii de fotbal, la multe dintre partide tribuna fiind neîncăpătoare. Printre aceştia, primarul Ioan Nicoară. „Deşi nu pot afirma că sunt un microbist, am lipsit doar de la două meciuri în tot turul campionatului şi constat că interesul oamenilor este mult mai mare decât în anii trecuţi. Ne place, vedem că băieţii luptă şi îşi doresc promovarea. O susţinem din tot sufletul dar, din păcate doar cu sufletul, deoarece financiar nu ne putem permite. Prin preşedintele clubului, Sorin Dumbrăvean, încercăm să atragem potenţiali sponsori, iubitori de fotbal, care să susţină şi financiar echipa. Sperăm ca în cazul promovării să nu repetăm istoria Mureşului Luduş şi echipa să obţină sprijinul necesar. Primăria, ca instituţie are multe alte priorităţi şi lipsuri, nu putem face minuni. La nevoie, am face un efort suplimentar pentru a o susţine în prima parte, până s-ar găsi resurse”, a declarat primarul Ioan Nicoară.

Centru de juniori şi bază în continuă dezvoltare

Activitatea CS Iernut nu se rezumă doar la echipa de seniori. Lângă aceasta activează cinci echipe de juniori, dintre care două sunt nou înfinţate, vor intra în competiţie din acest an şi clubul se află aproape de a înfiinţa secţii de karate kyokushin şi tenis de masă. Nici rezultatele celorlalte echipe de fotbal nu sunt de neglijat. Juniorii Republicani A (antrenor Fodor Iosif) ocupă prima poziţie în seria în care activează, juniorii C (Dan Bota) evoluează la echipa din Cuci şi se află în luptă pentru primele locuri, iar cei din competiţia Hagi Danone (copii născuţi în 2002), pregătiţi de Ioan Sabău se află pe poziţia a II-a. Numărul jucătorilor se ridică la 150. Aceştia îşi desfăşoară activitatea pe baza proprie, la care s-a investit pentru refacerea gazonului, s-au montat 340 de scaune, donate de Tibeiu Petriş, urmând ca alte 170 de locuri să fie în curând adăugate, dar şi pe terenurile din localităţi învecinate (Cipău).

Pentru a proteja gazonul, în curând urmează să fie construit şi un teren sintetic. „Obiectivul nostru de bază a fost crearea unei echipe competitive. Îndeplinim toate condiţiile de omologare pentru Liga III şi nu ne-am da la o parte de la o asemenea aventură. Ştim că avem nevoie de mai mult sprijin, dar consider că atunci când sunt rezultate apar şi sponsori”, este speranţa lui Sorin Dumbrăvean. Lotul s-a reunit la începutul lunii februarie şi a efectuat, comparativ cu alte componente din serie, un cantonament de câteva zile la Gurghiu. În acea perioadă au susţinut câteva amicale, dintre care se remarcă remiza, 2-2 cu divizionara C Avântul Reghin. Din lotul care a încheiat turul nu a plecat nimeni, în schimb au venit câţiva jucători noi: portarul Radu Fărcaş, de la Avântul, Rareş Stoica şi Dan Veliche, de la ASA, Alin Timar, revenit la echipă. Ceilalţi componenţi sunt: Emil Ştef, Adrian Moldovan, Astalas Ferenc (portari), Fekete Istvan, Cristian Roca, Marian Bilca, Ionuţ Cheţan, Nicolae Trenchea, Silviu Hălmaciu, Adrian Vlas, Fodor Iosif, Ovidiu Meruţiu, Andrei Balea, Ilie Roman, Alin Lungu, Ionuţ Teban, Daniel Laslo, Bogdan Ani, Ciprian Şuta, Gilyen Attila.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE