Spaţiu limitat la Institutul Inimii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1202 Vizualizări

Spaţiu limitat la Institutul Inimii

Prof. dr. Klara Brînzaniuc, managerul Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu-Mureş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că activitatea din cadrul Institutului este în prezent limitată din cauza spaţiului prea mic, iar o construcţie nouă şi implicit dezvoltarea instituţiei şi a dotărilor ar însemna extinderea unor activităţi, în condiţiile în care Institutul este foarte solicitat.

„Suntem limitaţi de aspectul spaţiului”

Prof. dr. Klara Brînzaniuc a precizat că atunci când au fost urgenţe naţionale, medicii au operat şi cinci nou-născuţi într-o zi. „Problema care ne limitează e legată de numărul de paturi, de faptul că avem în terapie intensivă 20 de paturi pentru adulţi şi 10 pentru copii şi nu putem opera fără a respecta circuitele normale, deci acele paturi necesită şi dezinfectare, sunt şi cazuri care necesită izolare. Suntem limitaţi de aspectul spaţiului. Dacă am avea o clădire, o construcţie în care să ne extindem ca centru de excelenţă cu un număr de paturi la dimensiunea personalului şi la capacitatea actului medical, lucrurile ar sta într-un alt fel. Atunci când au fost urgenţe naţionale, am operat şi cinci nou-născuţi într-o zi. Toată lumea opera de dimineaţa până a doua zi, dar când nu am mai avut posibilitatea să asigurăm condiţii de îngrijire a trebuit să selectăm cazurile în funcţie de urgenţă. O nouă construcţie este o dorinţă viitoare şi sperăm să avem vreodată şansă să materializăm”, a declarat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

„Trebuie dezvoltată activitatea din Institut”

Acesta a declarat că ar fi nevoie de aparate de înaltă performanţă şi alte necesităţi. În plus, echipa medicală îşi doreşte dezvoltarea activităţii din Institut. „Acum ne aflăm în situaţia în care ne putem permite ca din activitate şi servicii să ne onorăm contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi să gândim în ce măsură putem noi să investim din sumele pe care le obţinem în dotarea şi dezvoltarea micilor activităţi în cadrul Institutului, pentru că şi la secţia unde lucrează colegul meu, domnul conferenţiar Horaţiu Suciu, nu s-au mai achiziţionat instrumente de când s-a înfiinţat secţia. Ca să nu mai vorbesc de aparate de înaltă performanţă şi de alte necesităţi. Plus că trebuie dezvoltată activitatea, noi nu putem să ne mulţumim numai cu ceea ce putem rezolva”, a menţionat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE