Mădălina Toncean, politicianul-model din TSD Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1649 Vizualizări

Mădălina Toncean, politicianul-model din TSD

Îndrăgostită încă din anii liceului de modeling, domeniu în care numele său nu mai este demult o necunoscută, Mădălina Toncean se pregăteşte pentru o nouă etapă profesională: trecerea de la statutul de model, hostess şi promoter la cel de creatoare de modă. Deziderat deloc uşor de îndeplinit pentru tânăra politiciană, dar foarte posibil de atins prin muncă şi perseverenţă.

Încrederea în sine, esenţială

Tânăra rememorează cu emoţie prima participare la un concurs de frumuseţe, experienţă urmată de diverse prezentări şi shooting-uri. „Pasiunea pentru modeling o am din liceu, când în anul 2004 am luat locul trei la Miss Boboc. Apoi am început să merg la prezentări cu fetele, la shooting-uri pentru machiaj şi coafuri. Am participat la Miss Boboc şi în facultate, nu am luat niciun premiu, însă au fost experienţe frumoase, care m-au învăţat să am încredere în mine. Asta m-a ajutat în viaţă, să am încredere în mine. Când ştiu ce vreau, pot să realizez. Sunt o fire foarte ambiţioasă”, îşi începe povestea tânăra care spune că înălţimea pe care o are, de 1,67 metri, a privat-o de o carieră în modeling-ul profesionist.

Primele hăinuţe, făcute în timpul liceului

Tot în anii de liceu consemnăm şi primele tentative în domeniul creaţiilor vestimentare. „La Liceul Pedagogic am făcut nişte cursuri de design vestimentar şi i-am spus mamei, mai mult în glumă, să îmi cumpere o maşină de cusut. În câteva zile, mama a cumpărat-o. Nu am făcut atunci hăinuţe, doar îmi strâmtam pantaloni, bluze, dar cu timpul a devenit un hobby care mă atragea. Aşa am început să fac haine şi chiar să le vând”, rememorează modelul.

Imagine pentru două magazine

În anul 2008, Mădălina Toncean şi-a început studenţia, la Facultatea de Finanţe – Bănci din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş. După licenţă, creatoarea de modă şi-a deschis un magazin propriu de haine, continuând să desfăşoare diverse activităţi în domeniul modeling-ului. „Era visul meu dintotdeauna. Aşa am început. Mi s-a dat ocazia de către cei de la Organizaţia Studenţilor la Medicină Dentară să facă o prezentare, mi-a plăcut, şi după aceea a venit o fată de la Împletituri în Mureş, Laura Popovici, să facem o prezentare eu, ea şi o fată pentru machiaje. A fost un succes şi într-o zi m-a sunat fotograful Lucian Morariu să mă întrebe dacă vreau să pozez pentru un produs. Până la urmă totul a fost o prezentare pe care trebuia să o fac, peste două săptămâni, în magazinul Business & Casual din Promenada Mall. Prezentarea a ieşit bine, a fost alfel decât se face de obicei în oraş”, povesteşte modelul.

În prezent, Mădălina Toncean este imaginea propriului magazin, care între timp şi-a restrâns activitatea şi funcţionează doar în mediul online, dar şi a magazinului Business & Casual. „Sunt imaginea magazinului meu, care funcţionează deocamdată doar online, dar şi imaginea magazinului Business & Casual din Promenada Mall, pentru care pozez şi unde şi lucrez momentan”, explică tânăra.

Masterandă în Contabilitate şi audit

Conştientă că cine are carte are parte, Mădălina Toncean a decis să îşi continue studiile, finalizând un masterat în domeniul contabilităţii şi auditului. „Am absolvit Finanţe – Bănci. A fost frumos, la un moment dat mă încânta ideea de a lucra într-o bancă dar acum mi-am dat seama că îmi place altceva, domeniul hainelor, modeling-ului, activitatea de hostess. Totuşi, am terminat şi masteratul, în Contabilitate şi audit, dar momentan nu lucrez în domeniu”, afirmă creatoarea de modă.

Sportul şi dietele, secretele siluetei

Rugată să dezvăluie care sunt secretele siluetei sale de invidiat, Mădălina Toncean spune că alimentaţia sănătoasă şi sportul sunt principalele explicaţii ale modului în care arată. „Fac aerobic, merg la sală când am timp şi am grijă de ce mănânc. Am o dietă pe care o respect. De asemenea, îmi place sportul, în special voleiul şi tenisul de masă, dar şi fotografia. Chiar mi-ar plăcea să fac un curs de fotografie”, mărturiseşte tânăra.

De asemenea, nici vestimentaţia nu e de neglijat atunci când vrei să fii foarte frumoasă. „Îmi place să mă îmbrac elegant dar şi casual pentru că nu poţi să fii tot timpul elegantă. Încerc să găsesc combinaţia potrivită între elegant şi casual”, precizează creatoarea de modă.

De la modă la politică

Educată să nu stea deoparte şi nepăsătoare vis a vis de problemele altor oameni, Mădălina Toncean a decis, recent, să intre în politică, alegând doctrina social-democrată. „Sunt mulţumită de activitatea din cadrul Tineretului Social Democrat (TSD) Mureş, unde suntem o echipă foarte unită. Au şi fost evenimente la organizarea cărora am contribuit, pentru mine organizarea de evenimente fiind întotdeauna o provocare. Îmi place să mă asigur de fiecare detaliu şi să colaborez cu colegii, astfel încât să iasă totul bine”, explică frumoasa din TSD Mureş.

Colecţie proprie, obiectivul anului 2014

Referindu-se la planurile de viitor, Mădălina Toncean recunoaşte că una din priorităţile sale este unei prezentări de haine, creaţie proprie, eveniment estimat să aibă loc în vara acestui an. „Vreau să fac cât mai multe hăinuţe şi să îmi dezvolt magazinul online. De asemenea, mi-am propus ca în această vară să organizez o prezentare doar cu hainele create de mine şi peste cinci – şase ani să devin un designer de succes şi să devin o persoană cunoscută în România. Hainele pe care le fac sunt destinate tineretului, în general fetelor de vârsta mea, între 20 şi 30 de ani, dar pe viitor probabil voi face haine şi pentru alte vârste”, conchide creatoarea de modă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE