Home / Sport / Debuturi favorabile, finaluri slabe pentru BC Nova Vita

Debuturi favorabile, finaluri slabe pentru BC Nova Vita

Distribuie

Echipa feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureş a cedat în cele două deplasări consecutive disputate sâmbătă şi duminică în Liga Naţională. În prima, mureşencele au pierdut cu 72-53 (21-19, 17-13, 19-9, 15-12) în etapa a XXII-a, la Bucureşti, în faţa formaţiei Rapid. Nova Vita a plătit şi de această dată tribut lipsei unui lot mai numeros, dar şi din punct de vedere valoric. Acest lucru a fost reflectat în special prin faptul că, deşi aveau un lot complet, rapidistele nu au jucat nici ele decât în şapte jucătoare, dintre care trei au fost pe parchet pe durata întregii partide. Tot cu şapte jucătoare, dar componenţa întregului lot deplasat, mureşencele au rezistat în prima parte a întâlnirii, primul sfert cedându-l doar spre final, după ce au condus în mai multe rânduri. În al doilea sfert, giuleştencele au reuşit să se apropie de un ecart de 10 puncte, în special datorită evoluţiei Florinei Diaconu. Nova Vita a ţinut pasul îndeosebi prin evoluţia lui Vincze Andrea şi la pauză cele şase puncte nu păreau un handicap de neremontat.

Cădere decisivă după pauză

La reluare, în primele trei minute mureşencele s-au menţinut la un singur coş diferenţă. Nereuşind să se desprindă, nici antrenorul gazdelor nu şi-a permis prea multe înlocuiri. Dar a urmat o cădere şi în ultimele şapte minute, doar Wilson a mai reuşit să înscrie cinci puncte pentru Nova Vita, în timp ce gazdele au mai pus 10 puncte la avantajul cu care au intrat la pauză. Scăderea lui Diaconu a fost completată de o evoluţie bună a Roxanei Bejan, în timp ce la mureşence principala realizatoare de până atunci, Vincze era în pericol de a fi eliminată, iar „lunetista” echipei, Gal Emese nu a prins cea mai bună zi a sa. Acest lucru s-a şi petrecut, mureşencele au rămas fără Vincze şi echipa lui Ionel Brustur s-a închinat din nou în faţa unei echipe cu care putea evolua în condiţii normale de la egal la egal.

Pentru Rapid au înscris: Diaconu 22 (2×3), Bejan 17, Constantin 12 (2), Ungureanu 9, Nicolaescu 8 (2), Lovasz şi Ene câte 2.

La Nova Vita au evoluat: Walker 14, Wilson 12, Meszaros 9, Vincze 7 (1), Bartha 6, Gal 5 (1), Paraidi.

Start bun şi duminică

În meciul restanţă de duminică, disputat la Alexandria, mureşencele au câştigat primul şi ultimul sfert, dar au avut evoluţii şterse în celelalte două. Scorul final a fost 60-43 (16-17, 20-8, 18-4, 6-14) în favoarea gazdelor de la BC Teleorman. După un prim sfert echilibrat, mureşencele au cedat iniţiativa după patru minute ale celui de-al doilea, după care gazdele s-au desprins treptat. Cu 11 puncte avantaj pentru gazde la pauză, un prim coş al lui Bartha la debut a fost singurul până la trei minute de încheierea sfertului trei, când teleormănecele au luat un avans de 20 puncte. Profitând de rulajul mai mare al băncii gazdelor, Nova Vita a mai redus în ultima parte, pe care au şi încheiat-o în avantaj, deşi, ca şi în jocul de sâmbătă, au pierdut-o pe Vincze pentru cinci greşeli personale.

Au înscris:

BCT: Arnold 13 (1), Sipos 10 (1), Ştefan 10, Principe 9 (1), Chivu 7 (1), Alecu 4, Teodorescu 3 (1), Sandu 2, Voicu 2

Nova Vita: Wilson 12 (+4 rec.), Vincze 12 (9 rec.), Meszaros 10 (1), Gal 4 (1), Bartha 4, Walker 1. A mai jucat Paraidi


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.