Home / BC Mures / „Tigrii” s-au jucat din nou periculos

„Tigrii” s-au jucat din nou periculos

Distribuie

În etapa a XXII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins duminică seara la limită, scor 76-75 (23-21, 26-17, 14-14, 13-23), în deplasare, la CSM Oradea. Mureşenii şi-au luat astfel o parţială revanşă pentru înfrângerea suferită în urmă cu doar trei săptămâni, când au cedat cu 74-78 pe teren propriu. Victoria este totuşi una importantă, cele două puncte putând avea o mare însemnătate în clasamentul final, în condiţiile în care mureşenii mau au de susţinut în ultimele patru etape trei jocuri cu echipe care luptă pentru un loc în play off, sau şi l-au asigurat deja, dar caută unul ma favorabil. Cu toate acestea, elevii lui Srecko Sekulovic au fost aproape să cedeze în final o partidă în care au condus de la un cap la altul, având la un moment dat avantaj de 18 puncte. Ziua mai slabă a bihorenilor a fost exploatată din plin de „tigri”, care s-au desprins din start la 11-4. Gazdele au reuşit o singură dată să egaleze la 16, dar pe parcursul sfertului secund diferenţa s-a apropiat de 20 puncte, fiind redusă la 11 spre final.

Tensiuni mari, realizări mici

La reluare, ambele echipe au început foarte prudent. A rezultat un sfert trei cu foarte puţine realizări. Primii care au punctat au fost mureşenii, prin Ivanovic, după mai bine de două minute de joc, urmat de Mladenovic şi avantajul a ajuns la 15 puncte. Au urmat alte minute cu puţine coşuri, un final în care BC Mureş nu a înscris aproximativ patru minute şi sfertul s-a încheiat la egalitate, 14-14, cele 11 puncte de la pauză păstrându-se. Prima jumătate a ultimului sfert a arătat o echipă oaspete sigură pe ea, care a menţinut avantajul la peste 10 puncte. Un moment foarte important s-a consumat la intrarea în a doua jumătate, la scorul de 59-73, cu posesie mureşeană. Aceştia nu au mai reuşit însă până la final să înscrie decât 3 puncte în cele aproape cinci minute. Când bihorenii s-au apropiat la doar patru puncte, Jelnic a transformat două libere la 22 secunde rămase, iar Martinic una singură cu 8 secunde înaintea finalului. Dacă în acele secunde gazdele reuşeau un coş de trei puncte partida ar fi ajuns în prelungiri, unde nu se ştie ce s-ar fi întâmplat. Au fost doar două libere înscrise de Subotic, BC Mureş obţine victoria, dar la egalitate de puncte orădenii au avantajul jocului direct.

Au înscris:

CSM: Dillon 22 (1×3), Ţibîrnă 13, Franklin 9 (1), Denison 9, Comagic 7, Subotic 5 (1), Nicoară 5, D. Popescu 5 (1)

BC Mureş: Martinic 17 (2), Mladenovic 15, Ivanovic 14, Brown 13 (1), Jelenic 8, Jucan 4, Lupusavei 3 (1), Peciukas 2. A mai jucat Jakab.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.